Honda: Πατεντάρει ενδείξεις τύπου HUD

Αν αστειεύεστε ότι η μοτοσυκλέτα σας είναι… μαχητικό αεροσκάφος, η Honda σας πήρε σοβαρά. Δείτε τι ετοιμάζει…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Honda θα το κάνει πραγματικότητα: Φαίνεται πως έχει καταθέσει πατέντες, για σύστημα απεικόνισης ενδείξεων σε HUD στυλ, ακριβώς μπροστά από τον αναβάτη. Πρόκειται για ένα σύστημα που θυμίζει αντίστοιχα, αυτά των μοντέρνων αυτοκινήτων τα οποία απεικονίζουν ενδείξεις στο εσωτερικό τμήμα του παρμπρίζ διευκολύνοντας τον οδηγό, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει το σημείο εστίασής του προκειμένου να τις αναγνώσει.

Όπως είναι γνωστό από τις ταινίες και όχι μόνο, πρόκειται για μια τεχνολογία με τις ρίζες της στα μαχητικά αεροσκάφη, όπου η παραμικρή αποσυγκέντρωση του χειριστή μπορεί να αποβεί μοιραία. Σύμφωνα με τα σχέδια της Honda, μιλάμε για έναν μηχανισμό προβολής που μοιάζει με πομπό ακτινών laser και θα τοποθετείται κάτω και μπροστά από έναν συμβατικό πίνακα οργάνων, προβάλλοντας τις ενδείξεις ψηλά, κατευθείαν προς τον αναβάτη.

Περισσότερα για την φύση αλλά και την ποικιλία των ενδείξεων, δεν γίνονται γνωστά ακόμα. Ωστόσο, πιθανόν λόγος γίνεται για ταχύτητα, ένδειξη στάθμης καυσίμου και κατανάλωσης, στροφές κινητήρα ή ακόμη και πληροφορίες πλοήγησης.

Τι λοιπόν θα γίνει… Υπομονή προς το παρόν, καθώς τέτοιου είδους πατέντες συνήθως καθυστερούν να υλοποιηθούν ή απλά, κατατίθενται για την προστασία τους από αντιγραφές και εταιρική κατασκοπεία χωρίς προοπτικές υλοποίησης. 
 

  • Γιώργος Ζ.

    Νομιζω οτι αυτο το concept κινειται σε τελειως λαθος μονοπατι. Το βλεμμα του αναβατη πρεπει να ειναι στην ευθεια του δρομου και οχι στις ενδειξεις ενος HUD display, που ουτως ή αλλως προβαλλονται σε ενα απλο κοντερ ή σε μια TFT οθονη. Τα HUD display πρεπει να επικεντρωθουν αποκλειστικα στην ενσωματωση τους στα κρανη για περισσοτερη ασφαλεια και οχι αποσπαση προσοχης. Αυτα..

      1