Φωτογραφίες από την βόλτα που διοργανώθηκε, προς υποστήριξη του νέου ιδρύματος.

Φωτογραφίες από την βόλτα που διοργανώθηκε, προς υποστήριξη του νέου ιδρύματος.

Αγγλία: Απινιδωτές εις μνήμη αναβάτη

Μια δράση η οποία έχει φιλανθρωπικό, αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα που οργάνωσε η οικογένεια ενός αναβάτη-θύματος τροχαίου… Δείτε περισσότερα.

Στο Hellifield του Υοrkshire, στην Αγγλία, ο 27χρονος Ben Flitcroft έχασε την ζωή του την 1η Ιουλίου, σε μια βόλτα αναψυχής. Από εκείνη την στιγμή, η σύντροφός του και η οικογένειά του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια δράση, με στόχο τυχόν θύματα ατυχήματος να έχουν ένα μέσον βοήθειας κοντά τους, που μπορεί να αποβεί σωτήριο.

Η κοπέλα του άτυχου αναβάτη, Gabriella Luby, αλλά και η οικογένειά του, ίδρυσαν το Biker Emergency Now, ένα ίδρυμα που έχει στόχο να εγκαταστήσει απινιδωτές σε διάφορα σημεία της χώρας, που είναι αγαπητά σαν προορισμοί και διελεύσεις σε ομάδες μοτοσυκλετιστών. Μέσω του ιδρύματος, η Luby και η οικογένεια Flitcroft θέλουν να συγκεντρώσουν 15.000 λίρες για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Μέσα στις δράσεις τους συμπεριλαμβάνεται και μια μεγάλη, οργανωμένη βόλτα με ποδήλατα, η οποία έγινε στην ίδια διαδρομή από το σπίτι του Ben, μέχρι το σημείο του ατυχήματός του, μήκους 80 χιλιομέτρων. Μέσα από αυτή την βόλτα που είχε πολλούς υποστηρικτές, η οικογένεια του Flitcroft συγκέντρωσε 5.000 λίρες και φωτογραφήθηκε με τον πρώτο απινιδωτή που έχει εγκατασταθεί από το ίδρυμα. Ο μηχανισμός ήταν μια χορηγία ενός τοπικού οδοντιατρείου, ενώ εγκαταστάθηκε από έναν φίλο του άτυχου αναβάτη στην περιοχή.

Μέχρι τώρα, το ίδρυμα έχει συγκεντρώσει 11.430 λίρες, αγγίζοντας αισίως το 76% του στόχου του και προτίθεται να συνεχίσει στην εγκατάσταση απινιδωτών, σε πολλά σημεία της χώρας.