Ένα Ural που φτιάχνει καφέ...στην κυριολεξία!

Ένας customizer που μπούχτισε να ακούει για café racers αποφάσισε να… το τερματίσει δημιουργώντας μια κινητή καφετέρια! Πως σας φαίνεται;

Μερικές φορές μια «φάση της μόδας» μπορεί να κουράσει, ειδικά όταν όλοι σε ρωτούν για αυτό. Κάπως έτσι ένιωσε ο Thor Drake, ιδιοκτήτης της See See Motorcycles, ενός οίκου customizing και μετασκευών. Όπως ο ίδιος λέει, κουράστηκε από την συνεχή ερώτηση του τύπου «εσείς φτιάχνετε αυτά τα café racers;», καθώς ήθελε να τονίσει πως ο οίκος του δεν φτιάχνει απλά μοτοσυκλέτες. Εκτός αυτού, ο ίδιος είναι και…λάτρης του καφέ.

Τι έκανε λοιπόν; Απέκτησε μια Ural με sidecar και αποφάσισε να την μετατρέψει σε κινητό κατάστημα καφέ, τοποθετώντας μια επαγγελματική μηχανή στο αμαξίδιο! Η μηχανή καφέ που επέλεξε, είναι μια La Marzocco Linea που από ότι λέει και ο ίδιος, κοστίζει μάλλον περισσότερο από την ίδια την μτοσυκλέτα! Η μηχανή των 50 και πάνω κιλών (!) τοποθετήθηκε πολύ προσεκτικά στο sidecar με πολλά custom κομμάτια. 

Την τροφοδοσία της με νερό αναλαμβάνει μια δεξαμενή νερού 98 λίτρων (!!) η οποία επίσης βρίσκεται στο sidecar. Τόσο μεγάλο βάρος σήμαινε πως το αμαξίδιο χρειαζόταν ειδικές ενισχύσεις στη δομή του, ενώ απέκτησε και μια ειδική ανάρτηση για να προστατεύσει την πανάκριβη μηχανή από πολύ έντονους κραδασμούς.

Ο Drake εξόπλισε την μοτοσυκλέτα και με μία ομπρέλα ειδικά κατασκευασμένη για την περίπτωση, μετατρέποντάς την σε ένα κινούμενο κατάστημα καφέ! Εμείς πάντως όχι απλά θα αγοράζαμε από αυτόν, αλλά θα… αράζαμε και για παρέα μαζί του!