Τα Piaggio Liberty 50 - 125 σε τιμή έκπληξη

Το δημοφιλές scooter της Piaggio παρουσιάζεται πιο ώριμο από ποτέ και έτοιμο να σας μεταφέρει παντού με μεγαλύτερη ασφάλεια και ακόμη περισσότερη ελευθερία. Τώρα και με νέες μειωμένες τιμές στις εκδόσεις των 50 και 125 κυβικών.

Piaggio Liberty 50: Από 2.180 στα 1920 ευρώ
Piaggio Liberty 125: Από 2.360 στα 2.090 ευρώ

Βελτιωμένο και “θωρακισμένο” σε όλους τους τομείς παρουσιάζεται το νέο Liberty που θέλει να αποτελέσει το ιδανικό scooter για το αστικό και περιαστικό περιβάλλον τόσο για τον αρχάριο αναβάτη όσο και για εκείνον που ξέρει τι ζητά στην καθημερινή του μετακίνηση. Απόλυτα μοντέρνο και την ίδια στιγμή οικείο στο μάτι είναι το νέο Liberty με σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από το προηγούμενο Liberty όσο και από το υπάρχον Beverly. Η οικογενειακή ταυτότητα δυνάμωσε. Το φινίρισμα είναι υψηλού επιπέδου σε όλες τις πλαστικές επιφάνειες και το νέο Liberty παρουσιάζεται ιδιαίτερα καλοφτιαγμένο. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις (απλή και “S”), ενώ η τιμή του είναι ιδιαίτερα προσιτή, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι στον στάνταρ εξοπλισμό του 125, περιλαμβάνεται ABS αλλά και immobilizer. Το τιμόνι έρχεται φυσικά στα χέρια, τα νέα ποιοτικά χειριστήρια βρίσκονται στις σωστές θέσεις και ο όμορφος πίνακας πληροφοριών φέρει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις.



Η σέλα φέρει ποιοτική επένδυση και αφρώδες το οποίο είναι πλούσιο στο εμπρός μέρος αλλά ελαφρώς λιγότερο από το ιδανικό πιο πίσω, για τους βαρύτερους. Ευρύχωρο για το μέγεθος του Liberty είναι και το μερίδιο της σέλας του συνεπιβάτη που έχει στη διάθεσή του και χειρολαβές. Στον τομέα των αποθηκευτικών χώρων, φέρει ντουλαπάκι τεσσάρων λίτρων με προεγκατάσταση για θύρα USB, ενώ κάτω από τη σέλα θα χωρέσετε ένα μικρό jet κράνος και κάποια ακόμη μικροπράγματα. Ο νέος iGET κινητήρας, που βασίζεται στο προηγούμενο σύνολο είναι ισχυρότερος και οικονομικότερος, σύμφωνα με την Piaggio, αφού έχουν μειωθεί και οι τριβές των μηχανικών του μερών. Νέος ψεκασμός με μπεκ 8 οπών, νέο φίλτρο αέρα και σύστημα εξαγωγής, αλλά και βαρύτερος κατά 24% στρόφαλος, για εξάλειψη των κραδασμών είναι οι σημαντικότερες αλλαγές.



Ανασχεδιασμένος είναι και ο συμπλέκτης για να φτάνει η δύναμη στο δρόμο ακόμη πιο ομαλά. Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο μονής ραχοκοκαλιάς του Liberty είναι ολοκαίνουριο. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά προσφέρει περισσότερη σταθερότητα αλλά και έξτρα στιβαρότητα κατά 15% και 17% ως προς την στρέψη και την κάμψη αντίστοιχα. Ο εμπρός τροχός ανέβηκε από τις 15 στις 16 ίντσες, ενώ στις αναρτήσεις βλέπουμε ένα συμβατικό πιρούνι και ένα αμορτισέρ που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτισή του. Στα φρένα, φέρει πλέον και ABS στα 125 κυβικά,  δίσκο 240 χλστ. με διπίστονη δαγκάνα της Nissin, ενώ πίσω έχει τοποθετηθεί ταμπούρο.