Θα δούμε ξανά το W800 στην παραγωγή;

Kawasaki: Φέρνει πίσω το W800;

Μετά από 2 χρόνια απουσίας, το ρετρό μοντέλο της Kawasaki ίσως επιστρέψει, μετά βαΐων και κλάδων! Δείτε τι μαθαίνουμε…

Το 2016, η Kawasaki είχε ανακοινώσει την λήξη της παραγωγής του W800, του δικύλινδρου ρετρό μοντέλου της με την κλασική αισθητική. Μάλιστα, η ανακοίνωση είχε συνοδευτεί και από μια ειδική «Final Edition» έκδοση, για το κλείσιμο της εμπορικής του πορείας. Κι όμως, οι φήμες για την επιστροφή του φουντώνουν.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της Intermot, στην οποία η Kawasaki αναμένεται να έχει πολύ ισχυρή παρουσία, θα δούμε το W800 να επιστρέφει, πιστό στον χαρακτήρα του αλλά με νέο σύστημα εξάτμισης που θα το καταστήσει νόμιμο. Το προηγούμενο μοντέλο, ας μην ξεχάσουμε, σταμάτησε να παράγεται και λόγω της αδυναμίας του να περάσει τις προδιαγραφές Euro 4.

Και τι καλύτερο για το W800, από το να επιστρέψει στις αγορές εν μέσω μιας εποχής που η ρετρό μοτοσυκλέτα γνωρίζει τρομακτική εμπορική άνθηση! Τα «βαθιά λαρύγγια» από Ιαπωνία αναφέρουν ότι το μοντέλο δεν θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό από όπως το ξέραμε –και δεν υπάρχει και κάποιος σημαντικός λόγος, άλλωστε. Μένει μόνο να δούμε, αν οι φήμες θα γίνουν πραγματικότητα.

Εκτός από το W800, περιμένουμε αρκετά μοντέλα από την Kawasaki στην Γερμανική έκθεση, μεταξύ αυτών ένα νέο Versys 1000, το νέο ZX-6R, τα Ninja 125 και Ζ125 και ίσως, μια ανανεωμένη έκδοση του H2 SX.