Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αν μείνεις από λάστιχο

Τι πρέπει να κάνεις αμέσως, αν διαπιστώσεις ότι το ένα λάστιχό σου έσκασε ή χάνει αέρα; Κάνε κλικ εδώ και προετοιμάσου σωστά.

Η πρόληψη είναι το καλύτερο πράγμα από όλα, το χουμε πει πολλές φορές. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό αν έχετε την ατυχία να σας πιάσει λάστιχο, δεν θα ταλαιπωρηθείτε καθόλου.

ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!
Αν βρίσκεστε σε μοτοσικλέτα και υποψιάζεστε ότι ένα ελαστικό σας έχει ξεφουσκώσει, ο χρόνος είναι σημαντικός: Η πρώτη προτεραιότητά σας είναι να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να σταματήσετε άμεσα και να βγείτε το συντομότερο από τον δρόμο με ασφάλεια. 
Η χρήση των φρένων μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου, άρα κινήστε προσεκτικά τη μηχανή σας κρατώντας σταθερά το τιμόνι, χωρίς να πιέζετε πάρα πολύ τη μηχανή. Αποφύγετε την αλλαγή ταχύτητας ή το φρενάρισμα μέχρι να φτάσετε σε πιο αργή ταχύτητα και αν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ποιο ελαστικό έχει πρόβλημα, χρησιμοποιήστε το φρένο του άλλου τροχού ελαφρά και σταδιακά. Τα περισσότερα άρθρα που μιλούν για ασφάλεια, συχνά αναφέρουν ότι μερικές μοτοσικλέτες έχουν συνδεδεμένα φρένα, για αυτό να έχετε κατά νου ότι όταν φρενάρετε με ένα σκασμένο λάστιχο, μπορεί ακούσια να προκαλέσετε πίεση στα φρένα και των δυο τροχών.
Τα σκασμένα ελαστικά μπορούν να προκληθούν από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των υγρών καιρικών συνθηκών (που λιπαίνουν αιχμηρά αντικείμενα, καθιστώντας ευκολότερο να διεισδύσουν στο ελαστικό) και των ελαστικών υψηλής απόδοσης (τα οποία είναι πιο κολλώδη από τα περισσότερα ελαστικά και τείνουν να αντλούν περισσότερα ξένα αντικείμενα.
Να θυμάστε επίσης πως πολλά προβλήματα προκαλούνται από την οδήγηση με χαμηλή πίεση ελαστικών.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ
Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα ξεφουσκωμένο ελαστικό μοτοσικλέτας - ειδικά εάν είστε μόνοι σας - είναι να το διορθώσετε εσείς οι ίδιοι.
Τα κιτ επισκευής ελαστικών είναι σχετικά απλά στη χρήση και συσκευάζονται εύκολα κάτω από το κάθισμά σας ή μέσα στον εξοπλισμό σας. Αν και κάποια ελαστικά που έχουν υποστεί ζημιά δύσκολα επισκευάζονται, αξίζει να το δοκιμάσετε όταν οι επιλογές σας είναι λίγες και δεν βρίσκεστε κοντά σε σταθμό πρατηρίων καυσίμων. Προσέξτε εάν η διάτρηση είναι πολύ κοντά στο πλευρικό τοίχωμα, ένα βύσμα δεν είναι πάντα η ασφαλέστερη λύση για μια τέτοια επισκευή. Μια καλή και γρήγορη λύση αν το ελαστικό μας έχει τρυπηθεί από αιχμηρό αντίκειμενο είναι το μπάλωμα του με ένα σπρέϊ επισκευής ελαστικού.

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ΑΕΡΑ
Ο συμπιεσμένος αέρας δεν θα λύσει απαραίτητα ένα πρόβλημα ξεφούσκωτου ελαστικού, αλλά σίγουρα μπορεί να σώσει την ημέρα σας εάν έχετε μια αργή διαρροή ή πρέπει να γεμίσετε ένα ελαστικό μετά την επισκευή του. Πάρτε μαζί σας ένα μίνι κομπρεσέρ αέρα και δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε ούτε να βασιστείτε σε πρατήρια καυσίμων για να φουσκώσετε το ελαστικό σας ώστε να διατηρήσετε την κατάλληλη πίεση.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ
Παρόλο που μερικές φορές δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγετε ένα ξεφουσκωμένο ελαστικό, υπάρχουν σίγουρα τρόποι να προετοιμαστείτε σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια τέτοια θέση. Για αρχάριους, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά τα επίπεδα πίεσης ελαστικών, καθώς η οδήγηση σε χαμηλή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά ελαστικών και τελικά σε ξεφούσκωμα.
Θα θελήσετε επίσης να προετοιμαστείτε για το απροσδόκητο με τη συσκευασία ενός κιτ επιδιόρθωσης ελαστικών στο πακέτο έκτακτης ανάγκης και να συμπεριλάβετε κουτιά πεπιεσμένου αέρα αν είναι εφικτό. Όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ προκειμένου να προετοιμαστείτε για την επόμενη φορά που θα σας πιάσει λάστιχο, δεν θα σας στοιχίσουν παραπάνω από 50-60 ευρώ και στο www.toofast.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ ελαστικών. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να ταλαιπωρηθείτε ξανά από τα ελαστικά σας.

Το άρθρο είναι μια ευγενική χορηγία της toofast.gr: Βρείτε αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, ρουχισμό, είδη αναβάτη και πολλά άλλα είδη με μία απλή επίσκεψη στο toofast.gr! Κάντε κλίκ εδώ και δείτε περισσότερα!