Πως θυμάται ο Valentino Rossi τους αγώνες πριν 15 χρόνια;

Rossi: «Κάποτε όλα ήταν πιο…ρομαντικά!»

Στο παρελθόν των αγώνων και την νοοτροπία του χώρου, αναφέρθηκε ο Valentino Rossi με δηλώσεις του. Δείτε τι είπε ακριβώς. Συμφωνείτε;

Ο Rossi είναι κατά κοινή ομολογία, ο τελευταίος των… Μοϊκανών όσον αφορά την παλαιότερη γενιά αναβατών αγώνων και ο μόνος αναβάτης στο grid, που έχει αγωνιστική εμπειρία από τα δίχρονα των 500 κυβικών. Φυσικά, ο Rossi έχει ένα πολύ διαφορετικό σετ πείρας και νοοτροπίας από τους συναθλητές του, και σε αυτό αναφέρθηκε με δηλώσεις του.

Ο 39χρονος superstar των αγώνων εξήγησε, πως θεωρεί ότι  λειτουργούν τα paddocks σήμερα:
«Νομίζω ότι μια από τις μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με 15 χρόνια πριν είναι ότι τώρα είμαστε όλοι πολύ κοντά, στις δοκιμές. Σε σχέση με τότε, ο επαγγελματισμός έχει ανέβει πάρα πολύ. Η ομάδα και κυρίως οι αναβάτες, προσπαθούν να δουλέψουν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.»

«15 χρόνια πριν ήταν πιο ρομαντικά! Οδηγούσες την μοτοσυκλέτα του, είχες την αίσθησή σου. Αλλά δεν είναι έτσι τώρα, πρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Είναι λίγο πιο βαρετά! Νομίζω αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή, αλλά είναι καλή για το πρωτάθλημα» είπε  ο Rossi και έκανε σαφές τι σκέφτεται.

Με την ευκαιρία, ο Rossi αναφέρθηκε και στο fan club του, μία από τις ισχυρότερες βάσεις οπαδών παγκοσμίως, το οποίο ακολουθεί τον Valentino εδώ και 20 χρόνια: «Είμαι τυχερός στην καριέρα μου, γιατί έχω φοβερή υποστήριξη ακόμα και έξω από την Ιταλία. Νομίζω ότι είναι κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων μου και γιατί είμαι στην κορυφή εδώ και 20 χρόνια. Πολλοί από τους οπαδούς μου μεγάλωσαν μαζί μου, με το να με βλέπουν στην πίστα και στην τηλεόραση. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα»