7.530 χιλιόμετρα με Vespa

Ο Μιχάλης Μπαμπάογλου ταξίδεψε έως το Belfast της Β. Ιρλανδίας με τη Vespa του για να βρεθεί στην παγκόσμια συνάντηση vespa club.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το διάστημα από 14 Ιουνίου έως 17 Ιουνίου, η παγκόσμια συνάντηση των μελών των vespa club όλης της γης στο Belfast της Β. Ιρλανδίας. Χιλιάδες μέλη και κάτοχοι vespa ταξίδεψαν παρέα με τις αγαπημένες τους σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Ευρώπης.
 
Ο Μιχάλης Μπαμπάογλου, μέλος του Vespa Club Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας (μαζί με άλλους Έλληνες vespisti που μετακινήθηκαν αεροπορικώς) ταξιδεύοντας όλη την απόσταση από τη Ν. Φώκαια Χαλκιδικής έως το Belfast παρέα με τη Vespa του! Μια vespa px200e με έτος κατασκευής του 1996 σε original κατάσταση και καθημερινή σύντροφος στις μετακινήσεις του Μιχάλη! Οι μόνες μετατροπές που έγιναν στη Vespa αφορούν την προσθήκη ανεμοθώρακα, σχαρών για να τοποθετηθούν όλα όσα χρειάστηκε στο ταξίδι του και έξτρα δοχεία καυσίμων για να μη σταματάει σε κάθε έξοδο των αυτοκινητοδρόμων για βενζίνη.


 
Ο 40χρονος Μιχάλης ξεκίνησε το Σάββατο 9 Ιουνίου θέλοντας να κατακτήσει όλη την Ευρώπη με τη Vespa του και να καλύψει τα 3600+ χιλιόμετρα που απαιτούνται για να φτάσει κανείς στο Belfast. Στα πρώτα 30 χλμ ένα μικρό κόλλημα στο μοτέρ δεν ήταν τελικά αρκετό για να τον αποθαρρύνει. Συνέχισε σφυρίζοντας αδιάφορα δείχνοντας εμπιστοσύνη στη Vespa του. Ακολούθησε καταρρακτώδης και συνεχής βροχή για περίπου 2000 χιλιόμετρα. Ο Μιχάλης διέσχισε τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα, FYROM, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία. Τελικά, την Τετάρτη βράδυ έφθασε στον προορισμό του οδηγώντας για περίπου 1000 χλμ καθημερινά



Η επιστροφή πάντα είναι δυσκολότερη για κάποιον αναβάτη μεγάλων αποστάσεων αφού συνοδεύεται με τη λήξη του ταξιδιού. Έτσι, βάζοντας το κεφάλι κάτω κατάφερε σε 3 24ωρα να επιστρέψει σπίτι του διανύοντας άλλα 3700 χιλιόμετρα. Μάλιστα την τελευταία μέρα του ταξιδιού του κάλυψε σε 24 ώρες 1721 χλμ με συνεχή οδήγηση!

 

Τα συνολικά χιλιόμετρα που κάλυψε ήταν 7.530. Χρειάστηκαν 540 λίτρα καυσίμου.
8.5 λίτρα λαδιού και 12 μέρες.

 
Του ευχόμαστε να είναι πάντα γερός και σιδερένιος πάνω στη vespa του!!