Οι 24 μοτοσυκλέτες του grid των Moto GP παίζει να μειωθούν στι 22, του χρόνου...

Moto GP: Λιγότερες μοτοσυκλέτες το 2019;

Μικρότερος θα είναι ο αριθμός των μοτοσυκλετών στο Grid των Moto GP από του χρόνου, σύμφωνα με πηγές του εξωτερικού. Δείτε τι ακριβώς εννοούν…

Αυτή την στιγμή, σε κάθε αγώνα του Moto GP ξεκινούν 12 ομάδες, η καθεμία με δύο μοτοσυκλέτες, σύνολο λοιπόν 24. Αν και έχουν ακουστεί στο παρελθόν, σενάρια για αύξηση του αριθμού των συμμετοχών, αυτό φαίνεται ότι δεν θα πραγματωθεί άμεσα. Μάλιστα, δημοσιογράφοι από την Αμερική επιμένουν ότι για το 2019, δύο λιγότερες μοτοσυκλέτες θα εκκινούν στους αγώνες.

Πως προκύπτει αυτό; Αρχικά, το μέλλον της Marc VDS είναι αβέβαιο, παρά το γεγονός ότι ο Marc van der Straten έχει εγγυηθεί ότι η ομάδα θα είναι παρούσα μέχρι το 2021. Φαίνεται ότι μετά την αποπομπή του Bartholemy, ως επικεφαλής της ομάδας, δεν έχει βρεθεί ακόμα στέρεα λύση, που θα εξασφαλίσει την συνέχεια της ομάδας στα grid.

Εν αναμονή μιας λύσης για αυτό το θέμα, αλλά και εξελίξεων γύρω από την νέα δορυφορική της Yamaha με την χορηγία της Petronas, υπάρχει και η περίπτωση της Angel Nieto να μείνει εκτός του πεδίου, ή να συνεργαστεί με αυτή την νέα ομάδα που ετοιμάζεται. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με όσα λέγονται, εισέρχεται μία ομάδα στα grid αλλά αποχωρούν δύο, συνεπώς οι μοτοσυκλέτες του χρόνου θα είναι 22.

Αυτό το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως μας λένε οι ίδιες πηγές, καθώς προετοιμάζει το έδαφος για την είσοδο μιας νέας ομάδας, με επικεφαλής τον Valentino Rossi, από το 2020 και μετά!