Ο Marc Marquez μαζί με τον Jorge Lorenzo.

Marquez: Ο Lorenzo καλύτερα στην Honda

Θα νιώθει καλύτερα στην RC213V ο Lorenzo, πιστεύει ο Marquez! Τι άλλο λέει; Δείτε εδώ…

Η μεταγραφή του Lorenzo στην Repsol Honda  είναι σαφώς η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφική κίνηση της χρονιάς, για τα επόμενα 2 έτη. Πολλοί συζητούν σχετικά με το πώς θα νιώσει ο Lorenzo στην νέα του ομάδα, ωστόσο ο μελλοντικός του ομόσταυλος Marc Marquez είναι αισιόδοξος.

Ο 25χρονος άσσος της Honda πιστεύει ότι το στοιχείο-κλειδί, είναι η σχετική ομοιότητα της  RC213V με την Desmosedici GP18 στον χαρακτήρα. «Η Honda είναι ένα πολύ διαφορετικό αγωνιστικό από την Yamaha, αλλά είναι πιο κοντά στην Ducati. Αυτό θα τον βοηθήσει λίγο, μιας και έρχεται από εκεί. Στο τέλος της ημέρας, είναι ένας καλός αναβάτης. Οι καλοί αναβάτες μπορεί να χρειαστούν έναν αγώνα, μία μέρα, έναν χρόνο, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά σίγουρα θα είναι γρήγορος»

Ο Marquez αποκαλύπτει παράλληλα, ότι γνώριζε από πολύ νωρίς την εξέλιξη της μεταγραφής, αλλά κράτησε το μυστικό, σε συνεργασία και με την ίδια την Honda: «Μιλούσαμε με τον Jorge, αλλά ήμασταν πολύ σιωπηλοί. Είχα πει και πριν την ανακοίνωσή του, ότι το πιο σημαντικό για μένα ήταν να έχω έναν δυνατό ομόσταυλο γιατί αυτό είναι καλύτερο για το επίπεδο της ομάδας. O Jorge έχει μεγάλη εμπειρία και μπορεί να μας φέρει πολλές πληροφορίες.»