Honda CBX «The six»

Μια μοτοσυκλέτα αντισυμβατική από όλες τις απόψεις, με πραγματικά…αρρωστημένη εμφάνιση και άπειρες εξεζητημένες μηχανικές λύσεις! Θαυμάστε την…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Αν το πρώτο πράγμα που θα κάνετε βλέποντας την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν είναι να μείνετε με… το στόμα ανοιχτό, ο δημιουργός του θα είχε κάνει λάθος! Μπροστά σας βλέπετε την Honda «The Six» από την Revival Motorcycles, ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε να εντυπωσιάσει και θα το κάνει, καθώς θα… λάβει θέση σε μουσείο!

Η μοτοσυκλέτα θα κοσμεί το μουσείο μοτοσυκλέτας Haas στο Dallas του Texas και δεν μας φαίνεται παράξενο, καθώς πρόκειται για ένα χειροποίητο, εκκεντρικό αριστούργημα. Πίσω από την τεράστια δουλειά βρίσκεται ο Alan Stulberg της Revival Motorcycles, ο οποίος έχει ιστορικό δημιουργίας εντυπωσιακών custom μοτοσυκλετών.

Ο Alan αποφάσισε να ξεκινήσει την κατασκευή από τον κινητήρα και επέλεξε τον κτηνώδη εξακύλινδρο του λίτρου, της Honda CBX1000. Με βάση τις διαστάσεις του μοτέρ, ο Stulberg επέλεξε τροχούς…28 ιντσών, ενώ σε συνεργασία με τον Stefan Hertel, επικεφαλή μηχανικό της Revival, σχεδίασαν προσεκτικά το πλαίσιο και την ριζοσπαστική ανάρτηση. Ναι, το τιμόνι ελέγχεται με… ντίζα και ναι, ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με δύο ψαλίδια για τον εμπρός και πίσω τροχό. Όμως η σχεδίαση αυτή εξασφαλίζει σταθερή γεωμετρία στη μοτοσυκλέτα, άρα και καλή οδηγική συμπεριφορά.

Προσέξτε επίσης τον τρόπο με τον οποίο έχει τοποθετηθεί το μοναδικό φρένο της μοτοσυκλέτας, ο επιλογέας ταχυτήτων, τα καλώδια μπουζί και η εξάτμιση με τις 6 ξεχωριστές απολήξεις!