4 μοτοσυκλέτες με πλαίσιο ατσάλινο χωροδικτύωμα, στα 7.000 ευρώ

Benelli TRK 502

Ducati Scrambler Sixty2

Kawasaki Z650

Suzuki SV650

Χωροδικτυώματος το...ανάγνωσμα!

4 all-round μοτοσυκλέτες στα 7.000 ευρώ, με κοινό τους σημείο το πλαίσιο-χωροδικτύωμα, μια διάταξη που μέχρι πριν λίγα χρόνια βλέπαμε μόνο σε εξωτικές sport κατασκευές!

Το πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα ή trellis, όπως αλλιώς είναι γνωστό, αποτελεί μια κορυφαία λύση για την μοτοσυκλέτα. Είναι ελαφρύ, πανίσχυρο, αλλά και ιδιαίτερα εμφανίσιμο σαν κατασκευή, ενώ για πολλά χρόνια κυριαρχούσε στους αγώνες και σ ε εξωτικές σπορ μοτοσυκλέτες. Πλέον, όλο και περισσότερες πολυχρηστικές μοτό χρησιμοποιούν αυτή την κορυφαία λύση και σήμερα σας παρουσιάζουμε 4 από αυτές, στην «γειτονιά» των 7.000 ευρώ τιμής απόκτησης.

Benelli TRK 500

Η TRK 500 της Benelli επιχειρεί να προσφέρει ένα πακέτο «όλα σε ένα» στον αναβάτη της και μπορούμε να σας πούμε ότι το καταφέρνει αρκετά καλά. Ακολουθώντας τις σχεδιαστικές τάσεις της εποχής, η TRK 502 είναι μια ξεκάθαρα adventure μοτοσυκλέτα με ιταλική εμφανισιακή γλώσσα, που θα κλέψει πολλά βλέμματα στο δρόμο. Κινητήρας της, μια δικύλινδρη μονάδα των 500 κυβικών που αποδίδει 47 ίππους ισχύος και 4,6 kgm ροπής, κάνοντας το TRK κατάλληλο και για κατόχους διπλώματος Α2. Το πλαίσιο-χωροδικτύωμα ξεχωρίζει στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας και συνεργάζεται με ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλιοστών εμπρός και ένα ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω. Στο δρόμο, το TRK είναι πραγματικά ένα πολυεργαλείο, σχεδιασμένο με γνώμονα την φιλικότητα σε όλα τα επίπεδα. Γραμμικός κινητήρας, πολύ σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση, συμμαχούν με άνετη εργονομία με στόχο τα πολλά και απολαυστικά χιλιόμετρα σε κάθε περιβάλλον χρήσης.  
Τιμή: 6.500 ευρώ


Ducati Scrambler Sixty2

Διαθέτεις δίπλωμα Α2 και θέλεις να μπεις στον κόσμο της… Μπολωνέζικης μοτοσυκλέτας; Η Ducati Scrambler Sixty2 είναι η εισαγωγική μοτοσυκλέτα της Ιταλικής εταιρείας και φυσικά φέρει όλες τις αρετές που κάποιος περιμένει. Στην καρδιά της χτυπά ένας κινητήρας 399 κ.εκ. με ισχύ 41 ίππων και 3,5 kgm ροπής, φυσικά σε διάταξη L2. Η μοτοσυκλέτα χτίζεται πάνω σε ένα πλαίσιο-χωροδικτύωμα από ατσάλι, ενώ οι αναρτήσεις και τα φρένα του μοντέλου θα επιτρέψουν οδήγηση κάθε είδους με την πολύ καλή απόδοσή τους. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να σε κερδίσει με το στυλ της, ενώ στο δρόμο διαπρέπει στις ανέμελες βόλτες αναψυχής δείχνοντας τον καλύτερό του εαυτό. Παράλληλα, το πολύ καλό επίπεδο περιφερειακών και ο ζωηρός, γραμμικός κινητήρας, εξασφαλίζουν την απόλαυση ακόμα και σε γρήγορη οδήγηση.
Τιμή: 7.900 ευρώ

Kawasaki Z650

To νέο μεσαίου κυβισμού «παιδί» της σειράς των Ζ από την Kawasaki έχει πλέον κυβισμό 650 κυβικών, δικύλινδρο κινητήρα και έρχεται να αντικαταστήσει το πολύ επιτυχημένο ER-6n. Η έντονη, «Sugomi» σχεδίαση του και το μαζεμένο του μέγεθος θυμίζουν καλογυμνασμένο αθλητή, έτοιμο να… εκτοξευτεί στη δράση. Αρωγός της σπορ συμπεριφοράς που το Z650 υπόσχεται, ο κινητήρας του ο οποίος αποδίδει 68 ίππους και 6,7 kgm ροπής. Πλαίσιο και αναρτήσεις συνθέτουν ένα στιβαρό πλαίσιο, που εξασφαλίζει πολύ καλή ευελιξία που θα συναρπάσει. Πράγματι, στο δρόμο το Z650 ελίσσεται σαν φίδι ακολουθώντας τις εντολές του αναβάτη πιστά, ενώ σε συνδυασμό με τον ελαστικό και φλογερό σε συμπεριφορά κινητήρα, η διασκέδαση είναι δεδομένη. Είτε μιλάμε για απολαυστικές αστικές μετακινήσεις, είτε για αναζητήσεις σε επαρχιακούς και στροφές, είτε για εκδρομές, το Z650 επιδεικνύει μια χαρακτηριστική πολλαπλότητα ρόλων κάνοντάς το μια ισχυρή επιλογή.
Τιμή: 7.290 ευρώ

Suzuki SV650

Ένα από τα αγαπημένα μοντέλα της Suzuki επέστρεψε στους δρόμους προ διετίας και αμέσως κέρδισε την αγάπη πολλών αναβατών. Με εμφάνιση που συνδυάζει ισορροπημένα το κλασικό και το μοντέρνο, είναι αδύνατον να μην προσελκύσετε τα βλέμματα στην σέλα του SV650. O θρυλικός πλέον δικύλινδρος των 650 κυβικών, που εξοπλίζει και το V-Strom, κάνει για μία ακόμη φορά την εμφάνισή του καλύτερος από ποτέ, αποδίδοντας 75 ίππους και 6,5 kgm ροπής, ενώ η μοτοσυκλέτα χτίζεται πάνω σε ένα πλαίσιο-χωροδικτύωμα και αναρτήσεις πολύ προσεκτικά ρυθμισμένες. Στο δρόμο, το SV650 είναι πολύ καλό σε όλους τους τομείς δείχνοντας ότι έχει σοβαρές προθέσεις. Μπορεί να αποτελέσει τόσο ένα αξιόλογο εργαλείο καθημερινής μετακίνησης, όσο και ένα όχημα  για σπορ συγκινήσεις. Πράγματι, όταν ο ρυθμός ανέβει, τόσο το στήσιμο όσο και ο κινητήρας του SV650 στέκονται στο ύψος των περιστάσεων χαρίζοντας στο σύνολο μια αξιόλογη οδηγική συμπεριφορά.
Τιμή: 6.895 ευρώ