4 συμβουλές για πιο προσεκτική οδήγηση

4 Tips για προσεκτική οδήγηση

Μερικές φορές η πυκνή κίνηση στους δρόμους μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να βελτιώσετε τις ικανότητές σας και να σημειώσετε πολλές ώρες στο δρόμο.

Παραθέτουμε 4 συμβουλές, που θα ενισχύσουν την ασφάλειά σας στους ελληνικούς δρόμους.
 
1. Μπροστινό φρένο
 
Όταν οδηγείτε στην πόλη ή σε γρήγορους επαρχιακούς δρόμους, αποκτήστε τη συνήθεια να έχετε πάντα ένα δάχτυλο στο μοχλό του μπροστινού σας φρένου. Eξοικονομήστε χρόνο, καθώς θα χρειαστούν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να αγγίξετε τη μανέτα. Η απόσταση ακινητοποίησης ελαχιστοποιείται, όταν ένα ή περισσότερα δάχτυλα είναι ήδη στη μανέτα.
 
2. Οδήγηση σε γκρουπ
 
Μην αποσπάται η προσοχή σας. Αν για παράδειγμα ταξιδεύετε με παρέα κι οι φίλοι σας οδηγούν πολύ γρήγορα, δε σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθήσετε κι εσείς. Διατηρείστε το δικό σας ρυθμό. Όσο για τους φίλους, θα σας περιμένουν στην επόμενη διασταύρωση.

3. «Πας, όπου κοιτάς»

Η μοτοσυκλέτα ασυναίσθητα πάει εκεί που κοιτάτε, γι`αυτό το λόγο πρέπει πάντα το βλέμμα μας να είναι στραμμένο κατά την είσοδο της στροφής. Τα σημεία που πρέπει να επικεντρώσει το βλέμμα του ο αναβάτης είναι 3: α)Το σημείο εισόδου της στροφής, β) την κορυφή της στροφής και γ) το σημείο που θέλουν να βρεθούν στην έξοδο της στροφής.

4. Οδήγηση σε βροχή
 
Το κλειδί για οδήγηση στη βροχή είναι η ομαλότητα. Αποφύγετε τυχόν άσκοπες μεταφορές βάρους, όπως μια απότομη επιτάχυνση ή ένα ξαφνικό φρενάρισμα, καθώς μπορούν να υπερφορτώσουν τα ελαστικά. Υπάρχει μειωμένη πρόσφυση στο βρεγμένο έδαφος και για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις ολισθηρές επιφάνειες, όπως οι λευκές λωρίδες διαγράμμισης και τα καπάκια των φρεατίων.