Δεν μπορούσε να βρει πρόσφυση στο Misano.

Pedrosa: «Θέλω να επιστρέψω ξανά στο βάθρο»

Μετά την κακή εμφάνιση στο Misano, o Dani Pedrosa, θέλει να εκμεταλλευτεί τις δοκιμές και να παλέψει για μια θέση στο βάθρο.

Στον προηγούμενο αγώνα στο Misano, ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda, ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, αφού στο βρεγμένο οδόστρωμα της πίστας δυσκολευόταν να φέρει τα λάστιχά του σε θερμοκρασία λειτουργίας. Όμως, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερε να παραμείνει όρθιος και να φέρει τη μοτοσυκλέτα σου στον τερματισμό, παρά το γεγονός ότι αισθανόταν σαν να οδηγεί σε πάγο. Η 14η θέση που πήρε, του εξασφάλισε 2 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Η Aragon είναι ο εντός έδρας αγώνας για τον Ισπανό. Είχε κερδίσει το 2012 και έχει καταφέρει να ανέβει μερικές φορές στο βάθρο, ενώ έχει μείνει στην ιστορία η επική μάχη που είχε με τον Valentino Rossi, το 2015. Ο ίδιος δήλωσε: «Ο τελευταίος αγώνας στο Misano ήταν απογοητευτικός και τον έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας για να συγκεντρωθούμε στην Aragon. Ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε πολύ πιο γρήγοροι, αν κάνουμε καλές δοκιμές, βρούμε τις ιδανικές ρυθμίσεις και κάνουμε τα ελαστικά να δουλέψουν. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μου στον εντός έδρας αγώνα για εμένα. Ελπίζω ο καιρός να μας κάνει τη χάρη και να μπορέσω να διεκδικήσω μια θέση στο βάθρο ξανά».