Νέα πίστα στη Βόρεια Ιρλανδία

Το όνειρο για μια νέα διεθνή πίστα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ίσως, γίνει πραγματικότητα σε μια τεράστια έκταση στη Βόρεια Ιρλανδία.

Για πολλά χρόνια, όλοι πίστευαν ότι το επόμενο μεγάλο βήμα θα ήταν η κατασκευή της πίστας της Ουαλίας. Παρόλο που το MotoGP είχε εγκρίνει αυτό το πρότζεκτ, η τοπική κυβέρνηση δεν εγγυόταν τη χρηματοδότηση και το πρόγραμμα στήριξης, που ήλπιζαν οι κατασκευαστές κι έτσι η κατασκευή της πίστας ακυρώθηκε προς το παρόν.

Αυτή τη φορά, όμως, μπορεί να υλοποιηθεί το σχέδιο για τη πίστα στο «Northern Island» κοντά στη λίμνη Torrent. Οι υπεύθυνου σχεδιασμού προγραμματίζουν να κατασκευάσουν μια διαδρομή 12 στροφών και 3.59 χιλιομέτρων σε μια έκταση 157 στρεμμάτων. Μαζί με την πίστα θα υπάρχουν γκαράζ και χώροι φιλοξενίας, όπως απαιτείται για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου. Η πίστα θα μπορεί να φιλοξενήσει 30.000 θεατές και θα είναι προσβάσιμη εντός δυο ωρών από το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ιρλανδίας.

Αν όλα πάνε καλά, η πίστα θα ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του 2019. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια σχετική ανακοίνωση για το αν το πρωτάθλημα «World Superbike» εξετάζει σοβαρά τη διεξαγωγή των αγώνων εκεί, αλλά δεδομένου του φανατικού κοινού των αγώνων, πιθανότατα ο νέος χώρος θα γίνει πολύ δημοφιλής.

Εμείς, στην Ελλάδα πότε πιστεύετε ότι θα αντικρίσουμε μια τέτοια πίστα αγώνων; Ο χώρος του Ελληνικού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για ένα τέτοιο σκοπό;