Διατήρησε το κράνος σου σαν καινούργιο

Διατήρησε το κράνος σου σαν καινούργιο

Αν το εσωτερικό του κράνους σου μυρίζει άσχημα, σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για καθάρισμα. Ξεκίνα με την εσωτερική επένδυση και συνέχισε με το κέλυφος και τη ζελατίνα. Δες τώρα πως μπορείς να κάνεις το κράνος σου καινούργιο.

Το κράνος είναι το πιο βασικό κομμάτι του εξοπλισμού ενός αναβάτη. Η εκτεταμένη χρήση και το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένο, το βρωμίζουν και κάνουν το εσωτερικό του να μυρίζει άσχημα. Πρέπει, λοιπόν, να αφιερώνουμε λίγο από το χρόνο μας για να πλύνουμε την επένδυση και να καθαρίσουμε το κέλυφος του κράνους μας.

Το κράνος σου το χρησιμοποιείς κάθε μέρα χειμώνα καλοκαίρι. Για να μη μυρίζει άσχημα θέλει καθάρισμα τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο.

Μπορεί στα περισσότερα κράνη η εσωτερική επένδυση να είναι αντιαλλεργική και αντιβακτηριδιακή, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να αμελείς τον καθαρισμό του. Το κράνος το χρησιμοποιείς καθημερινά και έρχεται αντιμέτωπο με τον ιδρώτα και το καυσαέριο. Ο συνδυασμός αυτός το κάνει να μυρίζει άσχημα, οπότε είναι απαραίτητος ο τακτικός καθαρισμός του. Το πλύσιμο των επενδύσεων μια φορά το εξάμηνο αποτρέπει τη συσσώρευση βρωμιάς και καταπολεμά τις άσχημες μυρωδιές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

  

Η εσωτερική επένδυση είναι απλά κουμπωμένη και βγαίνει πανεύκολα. Μπορείς να την πλύνεις μόνο με νερό και σαπούνι. Αν χρησιμοποιήσεις χημικά καθαριστικά, υπάρχει περίπτωση να την καταστρέψεις.

Αρχικά, ξεκούμπωσε προσεκτικά την επένδυση δίνοντας προσοχή για να θυμάσαι μετά πώς θα μπει στη θέση της. Μπορείς να την πλύνεις εύκολα στο χέρι με νερό και ουδέτερο σαπούνι. Αφησέ τη για λίγο να μουλιάσει, τρίψε την απαλά με το σαπούνι για να καθαρίσει και ξέπλυνέ την προσεκτικά με μπόλικο καθαρό νερό. Μη σε πιάσει μανία απολύμανσης και αρχίσεις να χρησιμοποιείς ισχυρά χημικά γιατί μπορεί να την καταστρέψεις.

Δώσε χρόνο στην επένδυση να στεγνώσει μόνη της. Μη χρησιμοποιήσεις πιστολάκι γιατί η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να κάνει ζημιά στα σφουγγαράκια ή τα πλαστικά μέρη της.

Όταν τελειώσεις με το πλύσιμο, στύψε την εσωτερική επένδυση, προσέχοντας μη γίνει ζημιά σε τυχών πλαστικά μέρη που μπορεί αυτή να έχει επάνω της. Αφησέ τη να στεγνώσει φυσικά, μη χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, καλοριφέρ ή άλλη πηγή θερμότητας για να αποφύγεις τυχών ζημιά στα υλικά της. Αν βιάζεσαι, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσεις ένα δεύτερο κράνος.
 

Καθάρισε τη ζελατίνα του κράνους με ουδέτερο σαπούνι για να έχεις καλή ορατότητα. Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί για να μην τη γδάρεις.

Αφού τελειώσεις με την εσωτερική επένδυση, σειρά έχει το εξωτερικό κέλυφος και η ζελατίνα του κράνους. Και σε αυτή την περίπτωση ένα ουδέτερο καθαριστικό θα κάνει τη δουλειά. Χρησιμοποίησε κάποιο σφουγγαράκι ή ένα καθαρό και μαλακό πανί για να αφαιρέσεις όλη τη βρωμιά και τα μυγάκια που θα υπάρχουν πάνω τους. Δώσε μεγάλη προσοχή, ώστε να μη γίνει κάποιο γδάρσιμο στη ζελατίνα που θα εμποδίζει αργότερα την όρασή σου.


Ιδανικά, η επένδυση θέλει πλύσιμο δυο φορές το χρόνο
Αφησέ τη να στεγνώσει μόνη της μακριά από πηγές θερμότητας.
Χρησιμοποίησε ουδέτερο σαπούνι και όχι ακατάλληλα χημικά για τον καθαρισμό της ζελατίνας.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισες το κράνος σου;