5 Tips για να μη σε βλέπει συχνά ο βενζινάς

Διαβάστηκε από 13500 αναγνώστες

Δες τώρα πώς ακλουθώντας μικρές συμβουλές θα μπορέσεις να μειώσεις την κατανάλωση της μοτοσυκλέτας σου και να εξοικονομήσεις χρήματα από τη βενζίνη.


Μπορεί σε γενικές γραμμές μια μοτοσυκλέτα να έχει χαμηλότερη κατανάλωση από ένα αυτοκίνητο και να είναι και αυτός ένας από τους λόγους που την έχεις επιλέξει για τις καθημερινές σου μετακινήσεις. Όμως, δίνοντας προσοχή σε μικρές λεπτομέρειες μπορείς να μειώσεις ακόμα περισσότερο την κατανάλωση και να κάνεις πιο αραιές τις επισκέψεις σου στο βενζινάδικο.

1. Οδήγησε ομαλά



Η επιθετική οδήγηση δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά αυξάνει και την κατανάλωση βενζίνης. Οδήγησε ομαλά και με ροή χωρίς να ανοίγεις απότομα το γκάζι ή να πατάς βίαια τα φρένα, αν δεν χρειάζεται. Επίσης, η επιλογή της σωστής ταχύτητας στο κιβώτιο θα μειώσει τις στροφές του κινητήρα και κατ`επέκταση την κατανάλωση. Τέλος, αν οδηγείς στην εθνική θα μπορέσεις να έχεις μεγαλύτερη αυτονομία, αν μειώσεις τη μέση ταχύτητά σου. Αν από τα 150 χιλιόμετρα την ώρα πέσεις στα 130, θα δεις διαφορά στην κατανάλωση και δεν θα έχεις χάσει πολύ χρόνο.

2. Τσέκαρε συχνά την πίεση των ελαστικών     



Ο πιο εύκολος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις την κατανάλωση είναι με το να ελέγχεις τακτικά την πίεση των ελαστικών σου. Ελαστικά με χαμηλότερη πίεση από το κανονικό δεν αποτελούν μόνο κίνδυνο για την ασφάλειά σου, αλλά φθείρονται περισσότερο και αυξάνουν και την κατανάλωση. Είναι καλό να ελέγχεις τις πιέσεις σου τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Μπορεί κάποιοι να λένε ότι έχουν καταφέρει να αυξήσουν την αυτονομία με το να έχουν τα ελαστικά τους μεγαλύτερες πιέσεις από το προβλεπόμενο, πάντως εμείς προτείνουμε να ακολουθείς τα νούμερα που ορίζει ο κατασκευαστής.

3. Μείωσε το βάρος



Όσο περισσότερο βάρος έχει να κουβαλήσει ο κινητήρας, τόσο περισσότερο καύσιμο θα καταναλώσει. Αν δεν χρειάζεσαι τις βαλίτσες, τα σαμάρια ή το tank bag είναι προτιμότερο να μη τα κουβαλάς άδικα. Όλα αυτά τα αξεσουάρ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν αν αφαιρεθούν εύκολα χωρίς εργαλεία, οπότε δεν θα σου πάρει πάνω από μερικά λεπτά το να τα βγάλεις από τη μοτοσυκλέτα σου.

4. Σωστή συντήρηση



Η περιοδική συντήρηση της μοτοσυκλέτας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες καλής λειτουργίας του κινητήρα και της μοτοσυκλέτας γενικότερα. Ένας σωστά συντηρημένος κινητήρας δουλεύει πιο ομαλά και καταναλώνει μικρότερη ποσότητα καυσίμου. Πέρα από τα λάδια, που βοηθούν τον κινητήρα να δουλεύει ομαλά, είναι σημαντικό να είναι καθαρά τα φίλτρα αέρα και βενζίνης και να έχουν ρυθμιστεί σωστά ο χρονισμός και οι βαλβίδες.

5. Βάλε το Cruise Control



Η διατήρηση σταθερής ταχύτητας στο ταξίδι είναι σημείο κλειδί για την επίτευξη χαμηλής κατανάλωσης. Αν η μοτοσυκλέτα σου είναι εξοπλισμένη με cruise control, χρησιμοποίησέ το, αφού εκείνο μπορεί να κρατάει την ταχύτητά σου σταθερή με μεγάλη ακρίβεια και η αύξηση ή η μείωση της ταχύτητας γίνεται με πολύ ομαλό τρόπο. Βάλε το σε λειτουργία και δες την αυτονομία να αυξάνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός