Απόλαυσε κάθε στιγμή του ταξιδιού

5 tips για ξεκούραστα μακρινά ταξίδια

Διαβάστηκε από 55491 αναγνώστες

Διάβασε εδώ πώς θα καταπολεμήσεις την κούραση και θα απολαύσεις τα μεγάλα ταξίδια με τη μοτοσυκλέτα σου.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Η πολύωρη παραμονή πάνω σε μια μοτοσυκλέτα δεν είναι εύκολη υπόθεση οπότε τα ταξίδια μπορεί να πάψουν από ένα σημείο και μετά να είναι διασκεδαστικά. Η οδήγηση μοτοσυκλέτας επιφέρει πνευματική και σωματική κούραση πιο γρήγορα σε σχέση με ένα αυτοκίνητο και ένας κουρασμένος αναβάτης είναι πιο εύκολο να χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του. Παραθέτουμε 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν και κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού, προκειμένου να μείνεις ξεκούραστος και να απολαύσεις τη διαδρομή.

1. Φέρε τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα σου


Αρκετές σύγχρονες μοτοσυκλέτες προσφέρουν στον αναβάτη πολλές επιλογές ρυθμίσεων, ώστε να νιώθει άνετα. Το ύψος του τιμονιού, της ζελατίνας και της σέλας είναι οι πιο συνηθισμένες και μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Επίσης σημαντική είναι και η σωστή ρύθμιση των αναρτήσεων. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός μπορεί να σας βοηθήσει και να προσαρμόσει τη λειτουργία τους στις ανάγκες του ταξιδιού. Ακόμα, μπορείς να ρυθμίσεις την κλίση των μανετών και την απόστασή τους από το τιμόνι, για να έρθουν σε ιδανική απόσταση από τα δάκτυλά σου. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του να εξοπλίσεις τη μοτοσυκλέτα σου με ρυθμιζόμενα μαρσπιέ που τοποθετούν τα πόδια σε διαφορετική θέση.

Απόλαυσε κάθε στιγμή του ταξιδιού

Απόλαυσε κάθε στιγμή του ταξιδιού


2. Ντύσου κατάλληλα



Ανεξάρτητα από τον καιρό, ο εξοπλισμός σου πρέπει να είναι άνετος και αποτελεσματικός. Είναι αυτονόητο ότι ένα χειμερινό μπουφάν πρέπει να σε κρατάει ζεστό, ενώ ένα καλοκαιρινό να αφήνει τον αέρα να περνάει και να σε δροσίζει, αλλά πρέπει να το κάνουν με τρόπο που να μην επηρεάζει την οδήγησή σου και να μη σου αποσπά την προσοχή. Ρύθμισε τους ιμάντες του μπουφάν και του παντελονιού όσο χρειάζεται, ώστε να μην ανεμίζουν από τον αέρα και να μην εμποδίζουν την κίνησή σου. Αντίστοιχα, επέλεξε γάντια που να σου δίνουν την απαραίτητη πληροφόρηση από τα χειριστήρια, χωρίς να είναι άκαμπτα και να μειώνουν σημαντικά την κίνηση των δακτύλων.

3. Συχνές στάσεις



Καθώς οργανώνεις το ταξίδι σου, υπολόγισε στο χρόνο που θα χρειαστείς και τις στάσεις. Κάθισε κάπου δροσερά, αν έχει ζέστη ή κάπου ζεστά, αν έχει κρύο και χαλάρωσε για λίγα λεπτά. Σκέψου κάτι διαφορετικό από την οδήγηση και δώσε την ευκαιρία στο μυαλό σου να ξεκουραστεί. Κάνε μερικές διατάσεις για να χαλαρώσουν οι μύες σου και να επανέλθει η ελαστικότητά τους.  
 
4. Τροφή και νερό



Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι σημαντικό να αναπληρώνεις τα υγρά και τις θερμίδες που καταναλώνεις. Έχε μαζί σου νερό και πίνε σε κάθε στάση. Όταν είσαι καλά ενυδατωμένος οι μύες σου δεν «πιάνονται» τόσο εύκολα και το μυαλό σου παραμένει καθαρό. Εξίσου σημαντικό είναι να έχεις μαζί σου κάποιο σνακ για να αναπληρώσεις τη χαμένη ενέργεια. Προτίμησε κάτι ελαφρύ, θρεπτικό και υγιεινό, όπως μπάρες δημητριακών, κρακεράκια, κριτσίνια κ.λ.π.
    
5. Μη μένεις ακίνητος



Όσο άνετη κι αν είναι μια μοτοσυκλέτα, το να μένεις στην ίδια θέση για πολύ ώρα μπορεί να οδηγήσει σε πιασίματα και μυϊκούς πόνους. Όταν οι συνθήκες στον δρόμο το επιτρέπουν, τέντωσε τα πόδια και τα χέρια σου για να επανέλθει η κυκλοφορία του αίματος και σήκω όρθιος στα μαρσπιέ. Όταν κινείσαι με ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου, η μοτοσυκλέτα είναι πιο σταθερή χάρη στο γυροσκοπικό φαινόμενο, οπότε μπορείς να το εκμεταλλευτείς προς όφελός σου για να ξεπιαστείς.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Tags: AFTER SALES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός