Zarco: Έδινα μάχη!

Καθόλου… ωραία δεν πέρασε ο Johann Zarco, που δηλώνει πως ταλαιπωρείται ιδιαίτερα προσπαθώντας να οδηγήσει αποτελεσματικά την RC16 του…

Μετά την μεταγραφή του στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, ο Johann Zarco δείχνει να υποφέρει στυς δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Έχοντας παρόμοια απόδοση και στις χειμερινές δοκιμές, ο Zarco δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος και το δηλώνει.

Ο Γάλλος είπε συγκεκριμένα, για τον αγώνα της Αργεντινής, στον οποίο τερμάτισε 15ος: «Υποφέρω σε όλη την διάρκεια του αγώνα, από την αρχή. Στους πρώτους 8 γύρους ένιωθα αρκετά καλά αλλά δεν μπορούσα να προσπεράσω γιατί δεν είχα καλό έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Μετά όσο εξελίχθηκε ο αγώνας, προσπαθούσα όλο και περισσότερο να οδηγήσω. Ξόδεψα πολλή ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο να φύγω από τους αγώνες αυτούς και να έχω κάνει όλα όσα θέλω, δεν μπορώ. Αυτό με κάνει να παλεύω με την μοτοσυκλέτα και εξαντλούμαι»

Ο Zarco εξήγησε τους λόγους που συμβαίνει αυτό, τονίζοντας ότι έχει προβλήματα γλιστρημάτων σε όλες τις φάσεις της οδήγησής του: «Όλα όσα κάνω πάνω σε μια μοτοσυκλέτα και έχω μάθει μέχρι τώρα, δεν λειτουργεί. Μετά έχω γλιστρήματα, δεν μπαίνω στις στροφές ή δυσκολεύομαι να σταματήσω και μετά όλα γίνονται περίπλοκα. Για αυτό δεν είναι μόνο ένα πράγμα στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε, αλλά ένα γενικό σύνολο που αυτή την στιγμή δεν μπορώ να κατανοήσω»  

Ερωτώμενος σχετικά με το αν μελετά τα δεδομένα του ομόσταυλού του Pol Espargaro, ο Zarco είπε: «Καταλαβαίνω τι κάνει πάνω στην μοτοσυκλέτα, αλλά δεν θέλω να το αντιγράψω. Για μένα δεν είναι αυτό το κλειδί για το επόμενο μεγάλο βήμα που θα είναι απαραίτητο. Επίσης, θέλω να κρατήσω το ομαλό στυλ μου και να δω τι μπορώ να κάνω με αυτό»