Επιστρέφει στον οίκο του Iwata ο Johann Zarco;

Zarco: Δοκιμαστής στην Yamaha;

Επιστροφή στα «τρία διαπασών» φαίνεται ότι θα κάνει ο Johann Zarco, μετά την λύση της συνεργασίας του με την KTM. Δείτε περισσότερα…

Σύμφωνα με πηγές από το εξωτερικό, ο Johann Zarco επιστρέφει στην Yamaha, το εργοστάσιο με το οποίο πήρε τα καλύτερα του αποτελέσματα μέχρι τώρα στην μεγάλη κατηγορία. Αυτό θα είναι και το επόμενο επαγγελματικό βήμα του Zarco στα MotoGP, μετά την λήξη της συνεργασίας του με την KTM τις προηγούμενες ημέρες.
 
Πιο συγκεκριμένα, ισπανικά μέσα αποκαλύπτουν ότι ο Zarco ήρθε σε συμφωνία με την Yamaha για την θέση του δοκιμαστή, στην οποία θα πιάσει άμεσα δουλειά το 2020 αντικαθιστώντας τον Jonas Folger. Ο τελευταίος, αποχωρεί από τα MotoGP και θα μεταβεί στον χώρο των Superbikes. Ο Zarco σκοπεύει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να προετοιμαστεί κατάλληλα δοκιμάζοντας την M1 όλο το 2020, έτσι ώστε το 2021 να μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες.

Για το τελευταίο σενάριο, ο Zarco λέγεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στην Petronas Yamaha από το 2021, όταν θα έχουν λήξει τα συμβόλαια των Quartararo και Morbidelli και θα υπάρχουν κενές θέσεις. To ρεπορτάζ μάλιστα αναφέρει ότι πριν συμφωνήσει με την Yamaha, ο Zarco συζήτησε και με την Aprilia για την ίδια θέση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τον Zarco ή την Yamaha, για το θέμα.