Υπόθεση Hayden: Τιμωρήθηκε ο οδηγός

Ποινή φυλάκισης επιδικάστηκε εναντίον του οδηγού, που χτύπησε τον Nicky Hayden οδηγώντας στο θάνατό του. Δείτε περισσότερα.

Πριν λίγες ώρες, τα Ιταλικά δικαστήρια εξέδωσαν ποινική απόφαση σχετικά με το θανατηφόρο ατύχημα του Nicky Hayden, που συνέβη πέρσι τον Μάιο. Ο δικαστής Vinicio Canatarini καταδίκασε τον οδηγό του μοιραίου αυτοκινήτου, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή. Παράλληλα, ο οδηγός θα χάσει το δίπλωμά του για έναν χρόνο, ενώ θα κληθεί να καλύψει και τα δικαστικά του έξοδα.

Πρόκειται για την λήξη του ποινικού δικαστηρίου για την υπόθεση, ενώ το αστικό δικαστήριο παραμένει τρέχον, με την οικογένεια του Hayden να ζητά 6 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση για τον θάνατο του αγωνιζόμενου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο οδηγός του αυτοκινήτου κινούταν με 70 χλμ/ώρα, σε μια ζώνη μέγιστης ταχύτητας 50 χιλιομέτρων την ώρα, κάτι που ο δικαστής έκρινε ότι έπαιξε καίριο ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε, ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου επωμίζεται το 30% της ευθύνης στο ατύχημα, καθώς δυστυχώς ο Hayden φαίνεται να είχε παραβιάσει σήμα Stop.

Οι εξελίξεις σχετικά με την δίκη του αστικού δικαστηρίου, για την διεκδίκηση αποζημίωσης, αναμένονται.