Πως θα είναι άραγε το επερχόμενο Yamaha Tenere 700 Rally;

Yamaha: Το νέο Tenere 700 «Rally» έρχεται!

Περισσότερες ενδείξεις και στοιχεία φανερώνουν ότι μια νέα έκδοση του Yamaha Tenere 700 βρίσκεται στα σκαριά από την εταιρεία. Τι μας ετοιμάζει η Yamaha; Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Το Yamaha Tenere 700 κατάφερε να συγκινήσει μια μεγάλη μερίδα αναβατών, που αναζητούσε μεσαία on-off μοτοσυκλέτα με πλούσια «χωμάτινα» στοιχεία αντί για ασφάλτινα. Φαίνεται τώρα πως η Yamaha επεξεργάζεται την δημιουργία μιας ακόμη πιο «off-road» εκδοχής με πιθανό όνομα το Tenere 700 Rally.

Πιο συγκεκριμένα, Βρετανοί δημοσιογράφοι  εξασφάλισαν πληροφορίες επί εγγράφων τα οποία δείχνουν τις εγκρίσεις τύπου των μοτοσυκλετών για την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, αποκαλύπτεται η ύπαρξη μιας έκδοσης του Tenere 700 με κωδικό  XTZ690D-B. Ο κωδικός του «απλού» Tenere 700, είναι αντίστοιχα ο XTZ690.

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν κι άλλα στοιχεία: Το νέο μοντέλο έχει ακριβώς ίδια το μήκος, το ύψος, το μεταξόνιο και το βάρος με το «απλό» Tenere 700, άρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι η νέα έκδοση δεν θα διαφέρει πολύ από την ήδη διαθέσιμη.  Γιατί λοιπόν η Yamaha προχωρεί σε νέο μοντέλο; Πιθανότατα, όπως πιστεύουν και οι Βρετανοί, θα έχουμε να κάνουμε με μια ειδική έκδοση σε επίπεδο χρωμάτων ή/και εξοπλισμού. Μένει μόνο να περιμένουμε λίγο ακόμα για να την δούμε και επισήμως, καθώς επί τούτου δεν υπάρχει καμία βάσιμη πληροφορία. Αύξησε την ισχύ της Yamaha Tenere 700 με φίλτρο DNA, το πρώτο ελληνικό προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σε μαζική παραγωγή μοτοσυκλέτας.