Yamaha: Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία στην Ελλάδα

Με συνεχή παρουσία στις πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων σε όλες τις κατηγορίες, η Yamaha αποδεικνύει ότι αποτελεί μια από τις πιο hot επιλογές στις προτιμήσεις των Ελλήνων αναβατών.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Ιαπωνική εταιρεία έχει μια αξιοσημείωτη παρουσία στην Ελληνική αγορά, καθώς για περισσότερα από 50 χρόνια έχει αφήσει το στίγμα της στους αναβάτες, με αμέτρητες Best Seller μοτοσυκλέτες στο ενεργητικό της. Η επιδίωξη της να καλύπτει όλη τη γκάμα των προτιμήσεων κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, αφού διαθέτει επιλογές σε κάθε κατηγορία και κυβισμό και για κάθε πορτοφόλι.

Τα δεδομένα των ταξινομήσεων δείχνουν ότι το μοτοσυκλετιστικό κοινό ψηφίζει δαγκωτό Yamaha σε scooter και μοτοσυκλέτες, ανεξαρτήτως κυβικών. Παράλληλα, η συνέπεια που επιδεικνύει στα μεγάλα νούμερα πωλήσεων όλα αυτά τα χρόνια,  δείχνει την σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με το κοινό της. Φυσικά τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή μερικών από τα πιο καταξιωμένα μοντέλα της παγκόσμια αγοράς μοτοσυκλετών. Μοντέλα που ενσωματώνουν την τεχνογνωσία, την εξέλιξη και την αγάπη της Yamaha για τους δύο τροχούς και που κάνουν την καρδία σου να ανεβάσει στροφές.
 
Σε κάθε κατηγορία ένα best seller. H συνθήκη που έχει δημιουργήσει η Yamaha και την έχει εδραιώσει στις πρώτες θέσεις των ταξινομήσεων.
 


Για παράδειγμα το Crypton, ένα μοντέλο-θρύλος, με 20 χρόνια ιστορίας στην Ελλάδα. Με κορυφαίες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση, πρακτικότητα και την ασυναγώνιστη ποιότητα και αξιοπιστία Yamaha, το Crypton S ορίζει την κατηγορία με τη μοντέρνα, δυναμική του σχεδίαση, με κορυφαίες επιδόσεις και με επιπλέον χώρους για πρακτικότητα στην καθημερινότητα.


 Το ΤΜΑΧ, το  scooter που τα άλλαξε όλα, αποτελεί σημείο αναφοράς στη μεγάλη κατηγορία με χιλιάδες πωλήσεις και φανατικούς υποστηρικτές. Συνεχίζει να εξελίσσεται δυναμικά παραμένοντας στην κορυφή όλα αυτά χρόνια. Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπόλοιπη σειρά ΜΑΧ, με αρκετά δημοφιλές ΧΜΑΧ 300 να έχει δημιουργήσει το δικό του κοινό.



Η Yamaha βρίσκεται πάντα στο επίκεντρό της τεχνολογίας, δείχνοντας πολλές φορές το δρόμο, όπως έκανε με το NIKEN, την πρώτη sport τρίτροχη μοτοσυκλέτα. Η ιαπωνική εταιρία δεν σνόμπαρε ποτέ τον τρίτο τροχό, αντιθέτως επένδυσε επάνω του, θέλοντας να αποδείξει ότι η αίσθηση της ελευθερίας και η πρακτικότητα, μπορούν να συνδυαστούν με τη μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρει. Το Tricity παρουσιάστηκε το 2014 και έκτοτε δίνει την ευκαιρία σε πολύ περισσότερους οδηγούς να μετακινηθούν εύκολα στην πόλη, προσφέροντας το χαμηλό βάρος και την ευελιξία που χαρακτηρίζει την κατηγορία.



Η Yamaha επενδύει σταθερά στην περιπέτεια. Μετά από πολλά στάδια εξέλιξης και αμέτρητες δοκιμές σε όλο τον κόσμο από καταξιωμένους αναβάτες Rally, το project T7 κράτησε τον Off-Road χαρακτήρα του, αλλά έγινε Tenere ώστε η Yamaha να εισέλθει στην αναπτυσσομένη κατηγορία των μεσαίων Adventure με ένα όνομα που για περισσότερο από 30 χρόνια είναι άμεσα συνυφασμένο με το χώμα και τους αγώνες Dakar.



Η οικογένεια των Faster and Sons αποτελεί το συνδετικό κρίκο με το παρελθόν, με τα XSR να συνδυάζουν με επιτυχία την απόλαυση με τη ρετρό αισθητική. Η XSR ενσωματώνει όλες τις σχεδιαστικές καινοτομίες από την ιστορία της Yamaha, αποδίδοντας φόρο τιμής στο παρελθόν της, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την μοτοσυκλέτα του μέλλοντος.



Η Yamaha διαθέτει απολαυστικά superbikes στα 125, 600 και 1000 κυβικά. Με πλούσιο εξοπλισμό και ηλεκτρονικό οπλοστάσιο με μεγάλο εύρος ρυθμίσεων η σειρά R με κυβισμούς 125.600 και 1000 φέρνει την αγωνιστική εμπειρία της Yamaha από τους αγώνες MotoGP κατευθείαν στο δρόμο. Το R1M εξαντλήθηκε παγκοσμίως μέσα σε ελάχιστες μέρες από την κυκλοφορία του, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για κορυφαίο προϊόν.



Τέλος, η σειρά ΜΤ, που   από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της έχει σπάσει ταμεία. Τα γυμνά ΜΤ 07 και 09 αλλά και οι τουριστικές εκδοχές τους τα Tracer, έχουν αγαπηθεί εξαιτίας της χορταστικής απόδοσης της παιχνιδιάρικης συμπεριφοράς τους και της προσιτής τιμής τους. Με περισσότερες από 50.000 πωλήσεις για το ΜΤ-09 και πάνω από 125.000 πωλήσεις για το ΜΤ-07, η Yamaha κατέχει την πρώτη θέση στην κατηγορία Hyper Naked με την πιο σκοτεινή πλευρά της Ιαπωνίας. Ηχηρή η επιστροφή της Yamaha στον κόσμο του Adventure Touring με το Tracer. Μοιάζει με τα γυμνά ΜΤ, αλλά έχει ό,τι χρειάζεται κανείς για να ταξιδέψει με άνεση. Είτε πρόκειται για ορεινούς δρόμους με στροφές είτε για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στον αυτοκινητόδρομο, οι αποδοτικοί κινητήρες και το ελαφρύ πλαίσιο συνδυάζουν την ευελιξία και τις επιδόσεις μιας sport μοτοσυκλέτας με τη σταθερότητα μιας tourer, με έναν ή και δύο αναβάτες στη σέλα.