Οι δύο αποχρώσεις της Yamaha Serow Final Edition του 2020.

Οι δύο αποχρώσεις της Yamaha Serow Final Edition του 2020.

Yamaha Serow Final Edition: Η έκδοση του «αντίο»

Την τελευταία έκδοση του θρυλικού Serow παρουσίασε η Yamaha, με την οποία κλείνει το κεφάλαιο του μοντέλου μετά από 35 χρόνια. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha Serow 225/250 άφησε την δική της ιστορία, για τους αρχάριους και μη μοτοσυκλετιστές που ήθελαν ένα μικρού κυβισμού μοντέλο, για όλα. Το μοντέλο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1985 ως Yamaha XT225 Serow και παρέμεινε στην παραγωγή για πολλά χρόνια, λαμβάνοντας ελαφρές αναβαθμίσεις. Ωστόσο, οι ολοένα και αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων φαίνεται πως σημαίνουν το τέλος της μικρής dual purpose μοτοσυκλέτας, οριστικά.

Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της Serow μας δείχνει ότι το μοντέλο παραγόταν απρόσκοπτα, μέχρι και το 2016, όταν για πρώτη φορά διακόπηκε (στην Ιαπωνία) για να αναπροσαρμοστεί έτσι ώστε να περάσει τις προδιαγραφές ρύπων.  Το 2018, η Yamaha κατάφερε να το κάνει συμβατό με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και το έθεσε ξανά στην κυκλοφορία, όμως φαίνεται πως οι προδιαγραφές Euro5 και όχι μόνο είναι πλέον πολύ αυστηρές, για μια μοτοσυκλέτα με έναν «παλιό», αερόψυκτο κινητήρα. Έτσι, η Serow  θα διατεθεί του χρόνου σε μια «Final Edition» εκδοχή, σε 2 χρωματισμούς: Λευκό-κόκκινο και  λευκό-πράσινο, αμφότερες με χρυσές ζάντες. Τα χρώματα αυτά, είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτά της πρώτης ever έκδοσης της Serow, το 1985.

Το λιγουρεύεστε; Και εμείς, πιστέψτε μας. Κρίμα που η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη αποκλειστικά στην Ιαπωνία… Η Serow Final Edition θα κάνει λοιπόν το τελευταίο της ντεμπούτο, ως μοντέλο 2020, μόνο για την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.