O Rossi κατά την διάρκεια των δοκιμών στο Misano, τις προηγούμενες ημέρες.

Yamaha GP: Νέα εξαρτήματα, ίδιος προβληματισμός

Καινούργια εξαρτήματα δοκίμασαν οι Rossi και Vinales στο Misano, οι οποίοι παρά την έγκριση που έδωσαν, παραμένουν όχι εντελώς ικανοποιημένοι. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκε επίσημο ιδιωτικό τεστ για τις ομάδες των MotoGP στην πίστα του Misano, εν όψει του San Marino Grand Prix που θα γίνει το Σαββατοκύριακο. Η Yamaha είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα εξαρτήματα για την M1, μεταξύ αυτών μάλιστα τον κινητήρα του 2020, ένα ψαλίδι από ανθρακονήματα και ένα αεροδυναμικό κάλυμμα για τον εμπρός τροχό.

Οι δύο αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας, Valentino Rossi και Maverick Vinales, έδωσαν την έγκρισή τους για τα νέα εξαρτήματα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Massimo Meregalli: «Στις δύο ημέρες ο Vale και ο Maverick δοκίμασαν τον νέο κινητήρα του 2020, το νέο ψαλίδι από carbon, την νέα εξάτμιση της Akrapovic και δουλέψαμε επίσης στα αεροδυναμικά. Όλα αυτά τα αντικείμενα εγκρίθηκαν από τους αναβάτες μας και πολύ πιθανόν θα χρησιμοποιηθούν στον επόμενο αγώνα».

Ωστόσο, από τις δηλώσεις των αναβατών, φαίνεται ότι τα σύννεφα δεν έχουν φύγει τελείως πάνω από το μπλε γκαράζ. Ο Vinales υπογράμμισε ότι δεν αισθάνθηκε πολύ άνετα στην νέα μοτοσυκλέτα στην αρχή των δοκιμών, ενώ είπε ότι ο κινητήρας του 2020 «μπορεί να γίνει ακόμα δυνατότερος και δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που μπορούμε να τον πάμε». Στο σχόλιο αυτό, συμφώνησε και ο Valentino Rossi, ο οποίος ωστόσο ικανοποιήθηκε από το ψαλίδι carbon: «Μου αρέσει μια πολύ σταθερή μοτοσυκλέτα στο πίσω της μέρος και αυτό το ψαλίδι βοηθάει. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα να το χρησιμοποιήσουμε στους επόμενους αγώνες»