Yamaha: Έρχεται XSR300;

Πληροφορίες από την Ιαπωνία μιλούν για την άφιξη ενός ακόμα μοντέλου στην XSR γκάμα της Yamaha που έχει ήδη μεγάλη επιτυχία. Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η γκάμα XSR της Yamaha βασίζεται στα μοντέλα της σειράς MT, με τις κατάλληλες αλλαγές προκειμένου να αποκτήσουν ένα πιο ρετρό, κλασικό σχήμα. Μέχρι τώρα, μόνο τα MT-07 και ΜΤ-09 έχουν και την αντίστοιχη XSR ενσάρκωση, όμως αυτό λέγεται ότι θα αλλάξει.

Φήμες που προέρχονται από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα το περιοδικό Young Machine, θέλουν την Yamaha να ετοιμάζει ένα XSR300, προφανώς βασισμένο στο ΜΤ-03. Η μοτοσυκλέτα δεν θα αλλάξει σε μηχανικό επίπεδο, παρά σε εμφανισιακό, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά της XSR σειράς όπως τον κυκλικό προβολέα, τα «διάτρητα» τμήματα και τις κατάλληλες αποχρώσεις.

Μια τέτοια κίνηση φυσικά έχει ενδιαφέρον στην σημερινή εποχή, όπου όχι μόνο οι ρετρό μοτοσυκλέτες διανύουν μια εξαιρετική περίοδο επιτυχίας, αλλά και η αγορά για τις μικρότερες μοτοσυκλέτες για Α2 δίπλωμα διευρύνεται. Δεν είναι και πολύ δύσκολο να υποθέσουμε λοιπόν, ότι το μοντέλο ίσως εμφανιστεί στην φετινή EICMA ή νωρίτερα.

Μάλιστα το Young Machine, πάει ένα βήμα παρακάτω υποθέτοντας ότι μαζί με το XSR300, η Yamaha θα παρουσιάσει και μια «race replica» σε στυλ 60s! Αυτή όμως η πτυχή της είδησης απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα, όπως όλα δείχνουν, καθώς όλα τα retro της Yamaha ακολουθούν την «γυμνή οδό». Ίδωμεν.