Xiaomi: Θα φτιάξει ηλεκτροκίνητο ποδήλατο

Στην αγορά του δικύκλου θέλει να διεισδύσει η Xiaomi, που κατασκευάζει τα γνωστά κινητά τηλέφωνα. Με ποιο τρόπο;

Το νέο μοντέλο της Xiaomi δεν θα είναι ένα κινητό τηλέφωνο πιθανόν με… 45 κάμερες, αλλά ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο. Ο γίγαντας της τεχνολογίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει άνοιγμα στον τομέα του mobility και παρουσίασε το C20.

Πρόκειται για ένα δίκυκλο-ποδήλατο, με ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα, το οποίο αρχικά έχει ανακοινωθεί για διάθεση στην Ινδία, όμως θεωρούμε βέβαιο ότι δεν θα παραμείνει μόνο εκεί. Η άνθηση των «εναλλακτικών» αστικών οχημάτων με ηλεκτροκίνηση είναι γεγονός και αρκετοί εμπλεκόμενοι κατασκευαστές, ανταγωνίζονται για το «ποιος θα το κάνει καλύτερα».

Το νέο C20 έχει μικρό μέγεθος και σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχει μια μέγιστη αυτονομία 80 χιλιομέτρων, αριθμός καθόλου ευκαταφρόνητος μιας και είναι η απόσταση Αθήνας-Κορίνθου… Η μπαταρία που θα το εξοπλίζει, έχει χωρητικότητα 360 Wh και τάση 36Volt, με βάρος μόλις 2,5 κιλά. Θα είναι αφαιρούμενη και ο αναβάτης θα μπορεί να την πάρει στο σπίτι του, φορτίζοντάς την μέσα σε 6 ώρες με απλό οικιακό φορτιστή.

Το ηλεκτρικό μοτέρ του C20 έχει ισχύ 250 W και είναι τεχνολογίας DC Brushless. Θα μπορεί να ωθήσει το μοντέλο μέχρι τα 45 χιλιόμετρα την ώρα, κάνοντάς το κατάλληλο για χρήση υπό την νομοθεσία του γνωστού διπλώματος για «50άρια» (ΑΜ). Το ίδιο το μοντέλο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και φέρει τροχούς 20 ιντσών, στα πρότυπα των ποδηλάτων BMX. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον gadget που φέρει, είναι η ενσωματωμένη τρόμπα αέρα, κάτω από την σέλα, την οποία ο αναβάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Γιατί οι μεγάλες μοτοσυκλέτες (ειδικά τα μοντέλα τουρισμού), δεν έχουν ακόμα τέτοιο αξεσουάρ εν έτει 2019;;;