H Wendy Crocket μπροστά στην μοτοσυκλέτα της

Wendy Crocket: H πρώτη νικήτρια στο Iron Butt Race

Η πιο σκληροπυρηνική αναβάτης του κόσμου αναδείχθηκε η Wendy Crocket, η οποία έγραψε ιστορία στο «Iron Butt». Δείτε περισσότερα.

Ένα ισχυρό παράδειγμα ισότητας των δύο φύλων, γυναικείας δυναμικής αλλά και ανυπακοής σε στερεότυπα, έδωσε η Αμερικανίδα Wendy Crocket, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε τον αγώνα «Iron Butt Race», μια τεράστια ταξιδιωτική κούρσα 17.700 χιλιομέτρων που λαμβάνει χώρα στην Βόρεια Αμερική. Η κούρσα έχει την μορφή αγωνιστικού event και αναδεικνύει νικητή με σύστημα βαθμών μέσα από διάφορες παραμέτρους και δοκιμασίες.

Η Crocket πήρε μέρος στην δοκιμασία με την Yamaha FJR1300 του 2005 και την ολοκλήρωσε κάνοντας 12.998.9 μίλια ή 20.195,23 χιλιόμετρα, μέσα σε 11 ημέρες. Βγάλτε τα κομπιουτεράκια σας... 1.896 χιλιόμετρα την ημέρα, ήτοι περίπου Αθήνα-Ορεστιάδα και πίσω, αυθημερόν. 

Η δοκιμασία ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου 2019, με 102 μοτοσυκλέτες να εκκινούν και τις 71 από αυτές να τερματίζουν. Η Crocket με το επίτευγμά της αυτό, έγινε όχι απλά η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το Iron Butt Race, αλλά και η πρώτη μητέρα. Εμείς πρέπει να πούμε πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Crocket, η οποία αποδεικνύει ότι τα φύλα μπορούν να είναι ίσα στην μοτοσυκλέτα με έναν από τους καλύτερους δυνατούς τρόπους και χωρίς να «ξεπουλιέται», όπως δυστυχώς κάνουν μαζικά άλλες γυναίκες στα κοινωνικά δίκτυα. Και πάλι μπράβο.