Τίτλοι τέλους για την Ten Kate Racing;

WSBK: Χρεοκοπία για την Ten Kate

Σταματά απότομα τις δράσεις της η ομάδα που μέχρι φέτος, αποτελούσε την εργοστασιακή συμμετοχή της Honda στα WSBK. Δείτε τους λόγους.

Ένα κακό νέο από τα paddocks των WSBK, που δημοσιεύεται λίγο μετά την έναρξη της δράσης για την χρονιά του 2019. Η Ten Kate Racing, η ομάδα που συνεργαζόταν με την Honda και «κατέβαζε» τις εργοστασιακές CBR1000RR στους αγώνες, κήρυξε πτώχευση και άμεση παύση εργασιών.

Σε περισσότερες διευκρινίσεις, η Ten Kate κατηγορεί την Honda, για μια απροειδοποίητη λύση συνεργασίας πολύ αργά μέσα στην χρονιά, που δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα να εξερευνήσει άλλες επιλογές για το άμεσο αγωνιστικό μέλλον. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την Ten Kate, αναφέρεται ότι η ομάδα είχε «μια φυσιολογική σχέση με την Honda μέχρι και τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς», ενώ αναφέρει πως υπήρχε «μια αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, πως σε περίπτωση λήξης της συνεργασίας θα υπάρξει ενημέρωση νωρίς».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ξένου Τύπου,  η υπόθεση θα πάρει την δικαστική οδό, ενώ προς το παρόν η Honda δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση επί του θέματος. Η τελευταία, θα συνεργάζεται με τις Althea και Moriwaki, για το πρωτάθλημα του 2019.