WSBK: Επίσημο το φορμά 3 αγώνων

Αλλάζουν –ξανά- όλα στα World Superbikes, από την επόμενη χρονιά. Δείτε πως μεταβάλλεται το πρόγραμμα και τι θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα.

Πριν λίγο καιρό, η δραστική αλλαγή στα διαδικαστικά των World Superbikes είχε κυκλοφορήσει ως φήμη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων την εισαγωγή ενός τρίτου αγώνα, στο εκάστοτε Σαββατοκύριακο. Τελικά, οι φήμες επιβεβαιώνονται και επίσημα: Η επιτροπή των Superbikes δημοσίευσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει αναλυτικά τις αλλαγές. Ας δούμε λοιπόν τι θα γίνεται από του χρόνου, όσο η προσπάθεια των διοργανωτών να ζωντανέψουν την θεαματικότητα στο WSBK…

Πράγματι, επιβεβαιώνεται η εισαγωγή ενός τρίτου αγώνα, ο οποίος θα γίνεται τις Κυριακές και θα είναι σύντομος, διάρκειας 10 γύρων. Από τον αγώνα αυτόν, ο οποίος θα έχει την ονομασία «Tissot Superpole Race» θα καθορίζονται οι 9 πρώτες θέσεις του κυρίως αγώνα της Κυριακής. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καθορίζονται από τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, οι οποίες θα ορίζουν και τις θέσεις εκκίνησης του πρώτου αγώνα.

Ακόμη, οι ελεύθερες δοκιμές απαλάσσονται από την «σύνδεσή» τους με την διαδικασία της Superpole, επιτρέποντας στους αναβάτες να δοκιμάζουν πραγματικά ελεύθερα, χωρίς να κυνηγούν τον απόλυτο χρόνο, αν δεν το θέλουν.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, το πώς τα αποτελέσματα του αγώνα Superpole  θα προσμετρώνται στα στατιστικά του πρωταθλήματος: Ο αγώνας θα προσφέρει πόντους πρωταθλήματος στους αναβάτες ανάλογα με την θέση τους, αλλά θα είναι λιγότεροι από αυτούς των 2 κανονικών αγώνων, ωστόσο οι νίκες στον Superpole αγώνα δεν θα προσμετρώνται στα στατιστικά!

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά, το τι θα γίνεται πλέον σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο WSBK:
  1. Παρασκευή: Δύο session ελεύθερων δοκιμών για όλες τις κατηγορίες
  2. Σάββατο: Ένα session ελεύθερων δοκιμών για κάθε κατηγορία, ακολουθούμενο από τις κατατακτήριες, τον πρώτο αγώνα των SBK και έναν «αγώνα τελευταίας ευκαιρίας» για όσους αναβάτες της κατηγορίας WSSP300 δεν πήγαν απευθείας στην 30άδα εκκίνησης (6 από αυτούς θα παίρνουν εκκίνηση την Κυριακή)
  3. Κυριακή: Warm up για όλες της κατηγορίες, αμέσως μετά θα γίνεται ο Superpole αγώνας και μετά θα ακολουθούν οι αγώνες όλων των κατηγοριών.
Ακούγεται πολύπλοκο, και μάλλον είναι… θα μπορέσουν οι αλλαγές αυτές να φέρουν τον πολυπόθητη ανάσταση δημοτικότητας στα WSBK;