Παραμένει... μπλε ο Maverick Vinales μέχρι το 2022.

Vinales: Στην Yamaha μέχρι το 2022

Υπέγραψε τελικά συμβόλαιο με την εργοστασιακή Yamaha ο Maverick Vinales, ο οποίος παραμένει στην ομάδα για 2 ακόμα χρόνια. Τι σημαίνει αυτό για τον… Valentino Rossi;

Ο Maverick Vinales και η Yamaha τελικά κατέληξαν σε ένα ακόμα συμβόλαιο, που θα τους οδηγήσει σε μια αγωνιστική συνύπαρξη διετίας. Παρά τις έντονες φήμες για μη ανανέωση του με τους «μπλε», ο Maverick Vinales υπέγραψε νέο deal που θα τον κρατήσει στην ομάδα, μέχρι και το 2022.

Ο Vinales είναι ο πρώτος αναβάτης από όλους, που ανακοινώνει την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την ομάδα του, τόσο νωρίς όσο συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Για την εξέλιξη αυτή ο Lin Jarvis, δήλωσε τα εξής: «Φέραμε τον Maverick στην ομάδα το 2017 γνωρίζοντας ότι είναι ένα ξεχωριστό ταλέντο. Έχει έντονο κίνητρο και αφοσιώνεται στο να είναι δυνατός και πάντα έτοιμος να δώσει την μέγιστη προσπάθεια με την YZR-M1 του. (…) Όσο η YZR-M1 βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα, προβλέπουμε ένα πολύ λαμπερό μέλλον με αυτόν στην Yamaha»

Ο Vinales με την σειρά του δήλωσε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γιατί αισθάνομαι ότι κρατάω την δικιά μου ομάδα. Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά μου με το τρέχον μου πλήρωμα και μετά έχω άλλα δύο χρόνια  για να περιμένω και αισθάνομαι ενθουσιασμένος! (…) Δεν υπήρχαν λόγοι να μην μείνω στην Yamaha, γιατί την αισθάνομαι σαν οικογένεια. Με υποστηρίζει και όπως είπα, έχω την δική μου ομάδα, που είναι κάτι που πραγματικά χρειάζομαι»

Υπό αυτές τις συνθήκες , η μία από τις 2 εργοστασιακές θέσεις «κλείστηκε». Η δεύτερη μοτοσυκλέτα, σε ποιον θα δοθεί άραγε; Θα ανανεώσει και ο Valentino Rossi ή θα αποχωρήσει μεγαλοπρεπώς για κάπου αλλού, ανοίγοντας το πεδίο στον  Fabio Quartararo;