Ο Maverick Vinales

Vinales: Φήμες για Ducati το 2021

Φεύγει από την Yamaha ο Maverick Vinales με το που τελειώσει το συμβόλαιό του; Δείτε τι σκέφτεται ο Ισπανός…

Θα μπορούσε να ισχυριστεί εύκολα κανείς, ότι ο Maverick Vinales δεν είναι και πολύ ικανοποιημένος από την πορεία του στην Yamaha, τα τελευταία 3 χρόνια. Ο Ισπανός ήρθε ως μια πολλά υποσχόμενη δύναμη αλλά δεν κατάφερε να πάρει τίτλο, ενώ τα αποτελέσματά του υπήρξαν ανάμικτα. Εδώ και αρκετό καιρό, λοιπόν, κυκλοφορούν φήμες ότι ο νεαρός Ισπανός θα αποχωρήσει από την Yamaha, μετά την λήξη του συμβολαίου του δίχως να ανανεώσει.

Ο Vinales έχει συμβόλαιο που τον κρατά στην ομάδα μέχρι το 2020, ενώ κατόπιν απελευθερώνεται, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των αναβατών της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα λοιπόν… όλα παίζουν για όλους και αυτό που όλοι χαρακτηρίζουν «silly season», η μεταγραφική περίοδος του αθλήματος, πλησιάζει.

Οι επικρατέστερες φήμες θέλουν τον Vinales να μεταβαίνει στην Ducati, τουλάχιστον για το 2021 και μέχρι περισσότερες λεπτομέρειες να γίνουν γνωστές. Επισήμως, τίποτα δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο είναι γνωστό ότι ο Vinales ψάχνεται για κάτι άλλο, είτε για την Ducati είτε για την Suzuki.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Yamaha, Lin Jarvis, δηλώνει ότι τον θέλει ακόμα μαζί του και στην ομάδα: «Δεν ξεκίνησε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, αλλά είδα ότι οι αλλαγές που κάναμε στην ομάδα του έφεραν καρπούς. Είναι ενθαρρυντικό που τον είδαμε να βελτιώνεται μέσα στην χρονιά. Ξαναβρήκε την θέση του στην ομάδα, είναι ο μόνος αναβάτης της Yamaha με δύο νίκες και θα ήμουν χαρούμενος να τον είχαμε μαζί μας και από το 2021 και μετά.»