Η νέα Vespa Sei Giorni II 2019

Η νέα Vespa Sei Giorni II 2019

Η νέα Vespa Sei Giorni II 2019

Vespa: Νέα Sei Giorni II

Η δυνατότερη Vespa της ιστορίας γίνεται η Sei Giorni II, η οποία λαμβάνει νέο κινητήρα. Διαβάστε περισσότερα για το νέο μοντέλο.

Η Vespa παρουσιάζει την νέα Sei Giorni II, δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου, το 2017. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση του θρυλικού scooter, που αναφέρεται στην πιο γνωστή αγωνιστική Vespa που πήρε μέρος στο Six Days International of Varese του 1951. Τότε, η αγωνιστική Vespa είχε διακριθεί, καθώς κέρδισε 9 χρυσά μετάλλια!

Η νέα Sei Giorni ΙΙ αποτελεί ανανέωση του ειδικού μοντέλου, με την μεγάλη αλλαγή να είναι ο κινητήρας. Η Sei Giorni II εξοπλίζεται με το νέο μοτέρ 300 hpe που έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα Vespa και Piaggio. Η ισχύς του ανέρχεται στα 23,8 άλογα και η ροπή στα 2,7 kgm, τιμές που έχουν αυξηθεί κατά 12% και 18% αντίστοιχα. Με τις αλλαγές αυτές, η Sei Giorni II γίνεται η ισχυρότερη Vespa στην ιστορία!

Στυλιστικά, μιλάμε φυσικά για ένα ειδικό κομμάτι, που ξεχωρίζει και από την διαφορετική θέση του εμπρός φωτιστικού σώματος στο φτερό και όχι στο τιμόνι. Νέα είναι η εμπρός «γραβάτα» που πλέον φέρει μαύρες ματ γραμμώσεις να την πλαισιώνουν. Το χρώμα είναι μοναδικό για το νέο μοντέλο, ενώ το μαύρο numberplate στο πίσω μέρος θυμίζει τον χαρακτήρα και την κληρονομία Six Days.

H νέα Sei Giorni II φέρει ευμεγέθη χώρο κάτω από την σέλα, πίσω φώτα LED, παροχή ρεύματος USB για τον αναβάτη και δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, μέσω της εφαρμογής Vespa Mia. Η τιμή του νέου μοντέλου έχει ανακοινωθεί (για την Ιταλία τουλάχιστον) στα 6.490 ευρώ, ενώ για την δική μας αγορά περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες (προς το παρόν και με βάση τον τελευταίο κατάλογο που λάβαμε από την Piaggio, συνεχίζει να είναι διαθέσιμη η προηγούμενη Sei Giorni, στην τιμή των 5.520 ευρώ).