Vespa: Γίνεται και συλλεκτικό νόμισμα

Ένα νέο συλλεκτικό αντικείμενο για τους λάτρεις του θρυλικού Ιταλικού scooter θα κυκλοφορήσει – Διαβάστε περισσότερα.

Αν σας αρέσει η Vespa και θέλετε να εκφράσετε αυτή την αγάπη με έναν ακόμα τρόπο, η Piaggio…τον έχει! Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε στα Ιταλικά μέσα η έναρξη διάθεσης των συλλεκτικών νομισμάτων Vespa, που είναι ειδικά σχεδιασμένα από την εταιρεία για να τιμήσουν την ιστορία του scooter.

Τα συμβολικά νομίσματα των 5 ευρώ είναι κατασκευασμένα από ασήμι και θα φέρουν ειδικά σχέδια στις δύο τους όψεις: Στην μία, αναγράφονται οι λέξεις «Ιταλική Δημοκρατία» και απεικονίζεται το Κολοσσαίο και μια σύγχρονη Vespa Primavera, μαζί με ένα ζευγάρι αναβατών. Η Vespa της απεικόνισης έχει κόκκινο, λευκό ή πράσινο χρώμα, τις αποχρώσεις δηλαδή της Ιταλικής σημαίας και ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει ποιο από τα 3 χρώματα προτιμά. Στην πίσω όψη, το κέρμα φέρει μια απεικόνιση της πρώτης Vespa του 1946, μαζί με το όνομα του μοντέλου και την αναγραφή της συμβολικής αξίας του νομίσματος.

Το νόμισμα μπορεί να αποκτηθεί τόσο ανά τεμάχιο –με τιμή 40 ευρώ το ένα- ενώ αν θέλετε να αποκτήσετε την πλήρη συλλογή των 3 νομισμάτων που απεικονίζουν (φυσικά…) και την Ιταλική σημαία, θα πρέπει να καταβάλλετε 100 ευρώ. Τα νομίσματα είναι διαθέσιμα σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα (όπου μπορείτε να βρείτε και άλλα συλλεκτικού χαρακτήρα κέρματα).