Ultraviolette F77: Ηλεκτρική με επιδόσεις 300ριού

Σχεδόν έτοιμη να μπει στην παραγωγή είναι η F77 της Ultraviolette, η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με επιδόσεις βενζινοκίνητου 300ριού και τιμή στην Ινδία αντίστοιχη με 4.000 ευρώ.

Η Ultraviolette είναι μια startup εταιρεία με έδρα την Ινδία, η οποία είχε παρουσιάσει την F77 ως concept τον Σεπτέμβρη του 2018 με στόχο να παρουσιάσει το μοντέλο παραγωγής την επόμενη χρονιά. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έκανε συνεχώς βελτιώσεις στο μοντέλο και δημοσίευε διάφορα teasers, αλλά όλα έδειχναν ότι κάτι καθυστερούσε την παρουσίαση του μοντέλου. Η πανδημία είχε βάλει φρένο στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και είχαμε καιρό να ακούσουμε κάτι νέο από την Ultraviolette. Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν καθώς η Ινδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η F77 θα μπει στην παραγωγή στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η μοτοσυκλέτα θα εφοδιάζεται με έγχρωμη TFT οθόνη και ηλεκτροκινητήρα 27kW που θα χαρίζει επιδόσεις αντίστοιχες με 300άρι βενζινοκινητήρα, αφού θα αποδίδει περίπου 36 ίππους και θα κάνει το 0-100 σε 7,7 δευτερόλεπτα. Οι αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας ήταν ότι η F77 θα έχει αυτονομία 130 με 150 χιλιόμετρα, αλλά διάφορες με βελτιώσεις έχουν καταφέρει η πραγματική αυτονομία να ξεπερνά τα 150 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας βρίσκεται στα τελικά στάδια και το εργοστάσιο παραγωγής που βρίσκεται στην Bengaluru αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Αρχικά θα παράγει 10.000 μονάδες ετησίως και θα κατασκευάζει όλα τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας, καθώς και τις μπαταρίες.

 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »