Η Ultraviolette F77

Ultraviolette F77: Η ηλεκτροκίνητη των 4.000 ευρώ

Οι Ινδοί κατασκευαστές μοτοσυκλετών συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και η Ultraviolette F77 είναι μία νέα και ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, που δεν κοστίζει μια περιουσία… κάθε άλλο!

Οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες ίσως είναι το μέλλον: Και λέμε ίσως γιατί, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον και παρά την τεράστια τεχνολογική πρόοδο σε όλα τα σημεία, ένα πρόβλημά τους παραμένει άλυτο: Οι πολύ υψηλές τιμές τους. Η Ultraviolette F77 φαίνεται ότι θέλει να το αλλάξει αυτό, αφού η τιμή της είναι σχεδόν… ονειρεμένη!

Ας θυμηθούμε όμως περί τίνος πρόκειται: Η F77 είναι ένα μοντέλο που έχει ανακοινωθεί από την Ultraviolette εδώ και αρκετό καιρό, ενώ αποκαλύφθηκε και στην EICMA. Θα φέρει αφαιρούμενες μπαταρίες με την φιλοσοφία του module, δηλαδή ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει από μία μέχρι 3 ταυτόχρονα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Η μέγιστη αυτονομία  που υπόσχεται η Ultraviolette για την F77 αγγίζει τα 150 χιλιόμετρα σε αστική χρήση, ενώ μια πλήρης φόρτιση της με τον ειδικό ταχυφορτιστή χρειάζεται μόνο 90 λεπτά.

Η F77 μάλιστα υπόσχεται και αξιόλογες επιδόσεις, αφού ο κινητήρας των 33 ίππων ανακοινώνεται ότι θα την επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα και από στάση στα 60 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα. Επιδόσεις ανάλογες μιας γυμνής μοτοσυκλέτας των 300 κυβικών περίπου, δηλαδή. Η μοτοσυκλέτα θα φέρει οθόνη TFT για τις ενδείξεις, θα εξοπλίζεται με 3 riding modes, ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση και ανεστραμμένο πιρούνι. Και όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό όχημα από άποψης εμφάνισης, πόσο μάλλον και τιμής.

Η μοτοσυκλέτα κοστίζει –για την Ινδία τουλάχιστον- 3.25 lakh ρουπίες, ποσόν το οποίο μεταφράζεται (σε άμεση ισοτιμία) σε 4.100 ευρώ! Κάπως έτσι λοιπόν η F77 έχει όλα τα θεωρητικά προσόντα, να επιτύχει στους νεότερους αναβάτες αλλά και στην γενιά (καλώς ή κακώς, έτσι είναι τα πράγματα) που δεν έχει να διαθέσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ένα ηλεκτρικό όχημα.

Προς το παρόν, η μοτοσυκλέτα δεν έχει ανακοινωθεί για την Ευρώπη (πόσο μάλλον για την Ελλάδα), ενώ κάτι τέτοιο δεν αναμένεται και άμεσα. Αφήστε που, οπωσδήποτε σε μια τέτοια περίπτωση η κατάσταση θα γίνει αρκετά πιο περίπλοκη και η τιμή σίγουρα θα αποκλίνει από τα 4.100 ευρώ. Ας ελπίσουμε όμως, ότι οι κατασκευαστές θα καταλάβουν πως η ηλεκτροκίνηση πρέπει να γίνει και πιο προσιτή, προκειμένου να καταφέρει να διαδοθεί.