Οι νέες Triumph Tiger 1200 Desert και Alpine

Triumph Tiger 1200 Alpine

Triumph Tiger 1200 Desert

Triumph Tiger 1200: Νέες εκδόσεις Desert και Alpine

Με έντονο το περιπετειώδες στοιχείο, οι νέες εκδόσεις της Triumph Tiger 1200 είναι πραγματικότητα. Δείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Η μεγαλύτερη από τις Triumph Tiger, η 1200, αποκτά δύο νέες εκδόσεις με ιδιαίτερη απόχρωση περιπέτειας που εμπνεύστηκαν από την έρημο και το βουνό: Πρόκειται για τις Desert και Alpine εκδόσεις, που με τα ιδιαίτερα στοιχεία τους εμπλουτίζουν την γκάμα της Triumph Tiger 1200.

Αρχίζοντας από την έκδοση Desert, η μοτοσυκλέτα βασίζεται στην Tiger 1200 XCx και αποκτά την ειδική απόχρωση «Sandstorm» και νέα γραφικά, αλλά και μεταλλικά σήματα SE στο ψυγείο. Παράλληλα εξοπλίζεται με τελικό εξάτμισης τιτανίου από την Arrow και Quickshifter δύο κατευθύνσεων, για ανεβάσματα και κατεβάσματα.

Οι ίδιες ακριβώς αλλαγές σε μηχανολογικό επίπεδο αφορούν και την έκδοση Alpine, η οποία βασίζεται στην Tiger 1200 XRx ενώ χαρακτηρίζεται από διαφορετική απόχρωση –με την ονομασία «Snowdonia White» και άλλα γραφικά για την περίσταση. Τα μεταλλικά σήματα SE παραμένουν επίσης.

Μηχανολογικά, οι δύο νέες εκδόσεις διατηρούν τα βασικά χαρακτηριστικά τους, με κυριότερο τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.215 κ.εκ. που αποδίδει 141 ίππους και 12,4 kgm ροπής. Η τελική μετάδοση γίνεται με άξονα, μέσω ενός κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Στα ηλεκτρονικά, η Tiger 1200 περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη TFT με ρυθμιζόμενες ενδείξεις, ABS και Traction Control που συνεργάζονται με αισθητήρα IMU, 4 riding modes και ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες, ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της WP. Τα φρένα προέρχονται από την Brembo.

Η μοτοσυκλέτα φέρει επίσης σύστημα ανάφλεξης keyless, cruise control, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θερμαινόμ ένα γκριπ και τρεις παροχές ρεύματος, συμπεριλαμβανόμενης μίας USB θύρας κάτω από την σέλα.

Πληροφορίες για την διαθεσιμότητα των δύο νέων εκδόσεων αναμένονται.