O Stuart Wood

Triumph: Είμαστε έτοιμοι για το Euro 5

Για τις νέες προδιαγραφές ρύπων και πως θα τις αντιμετωπίσουν, μίλησε ο Stuart Wood της Triumph, ο οποίος δείχνει έτοιμος και αισιόδοξος. Δείτε περισσότερα…

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, οι πολύ αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro5 θα τεθούν σε εφαρμογή, όσον αφορά τις μοτοσυκλέτες και δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές, που σπαζοκεφαλιάζουν στα γραφεία τους λόγω αυτόν. Το βασικό πρόβλημα; Πως θα διατηρηθούν οι ιπποδυνάμεις στα ίδια επίπεδα, ενώ οι ρύποι πρέπει να μειωθούν σχεδόν στο μισό.

Η Triumph φαίνεται πως είναι έτοιμη, καθώς έχει έναν κινητήρα που σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να περάσει τις Euro5… έτσι όπως είναι. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τον 900άρη δικύλινδρο, που εξοπλίζει τις Street Twin και Street scrambler. O Stuart Wood, αρχιμηχανικός της Triumph, δήλωσε σε συνέντευξη του ότι ο κινητήρας μπορεί να συμφωνήσει με τις Euro5, χωρίς να χάσει καθόλου σε ισχύ.

«Έχουμε ήδη δουλέψει σε αυτό το θέμα. Η δύναμη δεν θα μειωθεί, γιατί έχουμε και άλλους τρόπους να πετύχουμε την έγκριση. Ένα παράδειγμα είναι οι καταλύτες» είπε ο αρχιμηχανικός χαρακτηριστικά.

Φυσικά, εδώ κάνουμε λόγο για έναν κινητήρα που ούτως ή άλλως, είναι ρυθμισμένος να δουλεύει «χαλαρά» για τα κυβικά του, λόγω της αποστολής του στην γκάμα της Triumph. Το κύριο θέμα θα είναι οι μεγάλοι και ισχυροί κινητήρες, που θα χρειαστούν σίγουρα πιο δραστικά μέτρα. Αν δε, κρίνουμε από τις λύσεις μεταβλητού χρονισμού που οι κατασκευαστές ήδη παρουσιάζουν, σημαίνει ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν ιδιαίτερο μηχανολογικό ενδιαφέρον, στην μοτοσυκλέτα…