Triumph Daytona 765: Περισσότερα στοιχεία

Θα γίνει διαθέσιμο πρώτα ως…limited edition και μετά ως παραγωγής; Διαβάστε τι νέες πληροφορίες έχουμε…

Σχετικά με την φημολογούμενη, νέα Triumph Daytona 765 οι πληροφορίες και οι φήμες διεθνώς έχουν πάρει φωτιά, ιδίως μετά την αποκάλυψη κατασκοπευτικού υλικού! Όλα γενικά δείχνουν ότι το νέο μοντέλο είναι θέμα χρόνου… πόσου χρόνου, όμως; Αμερικανοί δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν επακριβώς, το τι θα γίνει.

Πιο συγκεκριμένα, η δοκιμαστική μοτοσυκλέτα που είδαμε στις φωτογραφίες, είναι φυσικά πλατφόρμα δοκιμών για το νέο μοντέλο το οποίο θα εμφανιστεί ως μοντέλο 2020, αργότερα μέσα στην χρονιά! Οι πηγές από την Αμερική αναφέρουν ότι αυτή η πρώτη εμφάνιση της Daytona 765 θα γίνει υπό το νέο τμήμα της Triumph, το Triumph Factory Custom.

¶ρα… η πρώτη Daytona 765 θα είναι πιθανότατα περιορισμένης παραγωγής, με top περιφερειακά και με τα σήματα custom της εταιρείας, ενώ δεν αποκλείεται να είναι μοντέλο αποκλειστικά για χρήση πίστας. Μια ιδιαίτερα προσφιλής τακτική των κατασκευαστών τον τελευταίο καιρό, ειδικά σε «δύσκολες» κατηγορίες μοτοσυκλετών που δεν φέρνουν μαζικές πωλήσεις… Με αυτό τον τρόπο, η Triumph θα εξασφαλίσει πολύτιμα δεδομένα για την μοτοσυκλέτα, όσον αφορά την αποδοχή της από το κοινό, ενώ είναι βέβαιο ότι θα… ξεπουλήσει σε όσους επιθυμούν την νέα Daytona εδώ και τώρα!

Τι θα γίνει όμως με πιθανή έκδοση παραγωγής; Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Daytona 765 μαζικής διάθεσης θα αποκαλυφθεί ως μοντέλο 2021, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και εναρμονισμένη με τις προδιαγραφές Euro 5.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε μια εκτενή σχεδιαστική ανανέωση του μοντέλου, ενώ για την «πρώτη έκδοση» γίνεται λόγος για περιφερειακά επιπέδου Moto2, σφυρήλατους τροχούς αλουμινίου και μια αρκετά συλλεκτικού χαρακτήρα… τιμή. Μην εκπλαγείτε μάλιστα, αν η Daytona 765 έρθει ως street replica της αγωνιστικής των Moto2, που βλέπουμε στην φωτογραφία –δηλαδή η ίδια μοτοσυκλέτα με… φώτα, που λέει ο λόγος!

Φυσικά το παιχνίδι της αναμονής καλά κρατεί και με βάση αυτά τα τωρινά δεδομένα, είναι δύσκολο να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα. Μένει μόνο να περιμένουμε.