Στιγμιότυπα από το Track Day του Γιώργου Χάλαρη και του Track-Day.gr, στις Σέρρες.

O τεχνικός έλεγχος των μοτοσυκλετών ξεκινά από πολύ νωρίς το πρωί.

Πλήθος αναβατών στην εκκίνηση της κάθε κατηγορίας.

Πλήθος αναβατών στην εκκίνηση της κάθε κατηγορίας.

Πλήθος αναβατών στην εκκίνηση της κάθε κατηγορίας.

Ο Γιώργος Χάλαρης δέχεται την βοήθεια του γιού του, Γιάννη, λίγα λεπτά πριν μπει στην πίστα για να εκτελέση χρέη πλοηγού.

Ο Γιάννης Μπούστας βρισκόταν εκεί, για όποιον αναζητούσε τις συμβουλές και την βοήθειά του στην οδήγηση και τη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας.

Παρών στην πίστα έδωσαν και αρκετά παιδιά που παρακολουθούσαν την δράση! Το χαμόγελο στα πρόσωπά τους δείχνει τον ενθουσιασμό τους.

Η ομάδα του Track-Day.gr ήταν στην διάθεση των συμμετεχόντων για οποιοδήποτε θέμα χρειαζόταν.

Και εμείς φυσικά δώσαμε το "παρών" στην εκδήλωση: Συνομιλήσαμε με συμμετέχοντες και ακούσαμε τις απόψεις τους για την ελληνική δίκυκλη πραγματικότητα.

Ο Κώστας Καλαντζόπουλος εξηγεί στους συμμετέχοντες, τους κανόνες ασφαλείας και τις σημαίες.

Ο Γιώργος Σαλλακίδης, ένας από τους πλοηγούς, μιλά στους αναβάτες για τις ιδανικές γραμμές στην πίστα.

Την Κυριακή οι συμμετοχές ήταν πολυπληθείς και η δράση ασταμάτητη.

Στην ευθεία τερματισμού οι μοτοσυκλέτες εντυπωσίαζαν με την ταχύτητα και τον ήχο τους.

Στην ευθεία τερματισμού οι μοτοσυκλέτες εντυπωσίαζαν με την ταχύτητα και τον ήχο τους.

Η ΚΤΜ διέθεσε τις μοτοσυκλέτες της για δοκιμή, ακόμα και την αγωνιστική RC390R την οποία γευτήκαμε και εμείς!

Η ΚΤΜ διέθεσε τις μοτοσυκλέτες της για δοκιμή, ακόμα και την αγωνιστική RC390R την οποία γευτήκαμε και εμείς!

H αλλαγή των ελαστικών στην πίστα ήταν εύκολη υπόθεση, με την Michelin να υποστηρίζει όλους τους συμμετέχοντες.

Trackday στις Σέρρες: Μία εμπειρία μαγική

Μία από τις κορυφαίες εμπειρίες μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα: Η οδήγηση στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και όλες οι εμπειρίες ενός Σαββατοκύριακου, που δεν θα το ξεχάσετε ποτέ.

Αν μπορούσαμε να μεταφέρουμε ένα πολύ ευχάριστο νέο –διότι περί τέτοιου πρόκειται- για την ελληνική μοτοσυκλετιστική πραγματικότητα, θα ήταν το εξής: Πολύ περισσότεροι αναβάτες από ποτέ, επιλέγουν την οδήγηση στην πίστα για να διασκεδάσουν και να βελτιωθούν. Οι αναβάτες κρατούν ακόμα τα προπύργια της ασφαλούς οδήγησης, μέσα σε έναν ελεγχόμενο χώρο φτιαγμένο για αυτό τον λόγο, πραγματοποιώντας παράλληλα την ορθή βελτίωση της τεχνικής τους στο πιο απαιτητικό περιβάλλον ασφάλτου: Μία πίστα αγώνων.

Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών παραμένει διαχρονικός πόλος έλξης για τους αναβάτες από όλη την Ελλάδα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η μεγαλύτερη πίστα στην Ελλάδα και ίσως η καλύτερη των Βαλκανίων, που φιλοξενεί εθνικούς και διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, είναι ένα τοπικό «κόσμημα» για τις Σέρρες και έχει όλα τα… προσόντα για να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναβάτη.

Εμείς βρεθήκαμε, για μια φορά ακόμα, στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αλλά και την ίδια την όμορφη πόλη, στα πλαίσια του Track Day που διοργάνωσε ο Γιώργος Χάλαρης και η ομάδα του Track-Day.gr, με την υποστήριξη της Michelin. Για δεύτερη φορά για το 2019 και στην πίστα που ο ίδιος αγαπά πολύ, ο Γιώργος Χάλαρης προσκάλεσε αναβάτες από όλη την Ελλάδα σε μία υπέροχη διήμερη εμπειρία μοτοσυκλέτας.



Μια παρέα που όλο μεγαλώνει!
Το Track-Day.gr, με την αδιάκοπη συνεργασία του Γιώργου Χάλαρη, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών αναβατών και η «παρέα των Σερρών» μεγαλώνει ολοένα και πιο πολύ. Αυτή την φορά, πάνω από 130 αναβάτες κατέκλυσαν τα paddocks, εμπρός και πίσω από τα κτίρια της πίστας. Όπως συνηθίζεται για τις Σέρρες, οι… διεθνείς συμμετοχές έδωσαν για άλλη μια φορά το παρόν, με αναβάτες από την Βουλγαρία, την Τουρκία και όχι μόνο να προπονούνται μαζί με εμάς και μάλιστα να εντυπωσιάζουν με την οδήγησή τους.

Η οργανωτική ομάδα του Track-day.gr είναι μια έμπειρη παρέα αναβατών μοτοσυκλέτας που διοργανώνουν τα track days με γνώση αλλά πάνω από όλα όρεξη. Ήταν λοιπόν φυσικό ότι κάθε αναβάτης εξυπηρετήθηκε απροβλημάτιστα από την στιγμή της εγγραφής του μέχρι και την στιγμή της αποχώρησης. Τα box και τα pits στην πίστα γέμισαν σταδιακά με ομάδες και παρέες αναβατών, αλλά και πολλούς μοναχικούς «μαχητές». Σε έναν χώρο σαν αυτό βέβαια, όλοι γινόμαστε μια παρέα στην πορεία, με τις απόψεις και τις κουβέντες να ανταλλάσσονται από όλους, σε όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 
 
Δυνατές παρουσίες στα paddocks
Φυσικά σε ένα event σαν αυτό, οι δυνατές παρουσίες εταιρειών και ανθρώπων του χώρου δεν γίνεται να λείπουν. Βροντερό «παρών» φώναξε η KTM, η οποία έφερε τις μοτοσυκλέτες της για test ride. Δίπλα στις 790 Duke, RC390 και 390 Duke, η KTM εξασφάλισε και την αγωνιστική RC390R, την μοτοσυκλέτα με την οποία οι Έλληνες αναβάτες των SS300 αλλά και οι παγκόσμιοι του WSSP300, τρέχουν στους αγώνες! Την μοτοσυκλέτα αυτή στη συνέχεια την οδηγήσαμε και εμείς και αισθανθήκαμε από πρώτο χέρι, πως είναι να οδηγείς μια 100% προετοιμασμένη RC390 για αγώνες, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πολλοί αναβάτες που ήθελαν να πάρουν μία γεύση από τις «Ready to Race» μοτοσυκλέτες της KTM δήλωσαν εύκολα και γρήγορα συμμετοχή στην σειρά για τα test rides, για να δοκιμάσουν τα μοντέλα για ένα ολόκληρο 20λεπτο στην πίστα. Παράλληλα, ο Κώστας Καλαντζόπουλος και ο Αργύρης Παπαγιαννακόπουλος, δύο από τους ανθρώπους της KTM εκτελούσαν και χρέη πλοηγού στην πίστα, οδηγώντας μαζί με τους αναβάτες του αρχάριου και του ενδιάμεσου γκρουπ.





Ο Βασίλης Κουτρουμάνος με την ομάδα του βρισκόταν επίσης εκεί, όχι απλά για να προπονηθεί για τον επόμενο αγώνα, αλλά και για να ελέγξει όλες τις μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν στο track day. Πράγματι, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν το αυτοκόλλητο του τεχνικού ελέγχου από το τεχνικό πλήρωμα του Βασίλη, ο οποίος βέβαια ήταν εκεί για να βοηθήσει και οποιονδήποτε χρειαζόταν τεχνική υποστήριξη.

Σταθερός «θαμώνας» στα Track Days του Γιώργου Χάλαρη παραμένει ο Γιάννης Μπούστας, ένας από τους κορυφαίους αγωνιζόμενους όλων των εποχών για την Ελλάδα. Στις οργανωμένες προπονήσεις του Track-Day.gr, ο Γιάννης προσφέρει την εμπειρία του στους αναβάτες με οδηγικά tips και συμβουλές για το στήσιμο της μοτοσυκλέτας. Και βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε την παρουσία της Michelin και του κ. Ντίνου Πετρή, χάρη στην οποία οι αναβάτες μπορούσαν να εξοπλιστούν με ολοκαίνουργια ελαστικά Michelin.



Μία πίστα-όνειρο!
Για την πενιχρή πραγματικότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην χώρα μας, η πίστα των Σερρών είναι μία όαση απόλαυσης. Μια πολύ μελετημένη κατασκευή, που διαρκώς βελτιώνεται όλα αυτά τα χρόνια, η πίστα των Σερρών είναι πολύ γρήγορη, με ροή και όλα τα είδη των στροφών και αποτελεί μια πρόκληση για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η πίστα έχει μήκος 3.186 μέτρα και έχει δεξιόστροφη φορά, ενώ έχει 16 στροφές. Το μεγάλο πλάτος της πίστας που φτάνει ως τα 15 μέτρα, σημαίνει ότι οι μοτοσυκλετιστές μπορούν να απολαύσουν όλη την έκταση του οδοστρώματος, προσεγγίζοντας γρήγορες γραμμές και οδηγώντας αγωνιστικά, με μεγάλη ασφάλεια.

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας στην πίστα των Σερρών επιβραβεύει στο έπακρο, την «ροή» και την ταχύτητα. Η διαδοχή στις στροφές απαιτούν εγρήγορση και «θάρρος» για να κρατήσεις φόρα, ενώ η καλή άσφαλτος προσφέρει εμπιστοσύνη ακόμη και όταν το γόνατο ακουμπά κάτω! Στις Σέρρες ξεχνάς οτιδήποτε ήξερες από οποιαδήποτε πίστα στην Ελλάδα. Ρίξε μια ματιά στο διάγραμμα αγωνιστικής γραμμής πριν μπεις και πάρε τον χρόνο σου να βρεις τα «σημεία» με έναν μελετημένο γύρο στην αρχή. Αν αυτά τα βήματα γίνουν σωστά, η μετάβαση από «Κ» σε «Κ» είναι ανατριχιαστική με το γκάζι να παραμένει ανοιχτό για μεγάλο κομμάτι του γύρου! Τα «ιδανικά φρένα» στις Σέρρες σημαίνει ότι θα φρενάρεις μόνο στην K1, την Κ5 και την K10. Σκεφτείτε λοιπόν ότι αποτελεί άσκηση, η σωστή χρήση του γκαζιού σε όλη την υπόλοιπη πίστα, στην αναζήτηση του τέλειου χρόνου.



Οι αναβάτες, αμέσως πριν μπουν στην πίστα, προμηθεύονται πομπούς χρονομέτρησης που τοποθετούν στις μοτοσυκλέτες. Έτσι, ο διαχωρισμός των αναβατών σε γκρουπ γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και την ασφάλεια ως πρώτο μέλημα, ενώ όλοι οι αναβάτες βλέπουν τους χρόνους τους και μπορούν να τους κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο! Φυσικά, στην διάθεση των αναβατών υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης και 2 καφέ-εστιατόρια, για τις στιγμές της χαλάρωσης. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να αγοράσετε και ένα σουβενίρ, από το ειδικό κατάστημα της πίστας που βρίσκεται στην γραμματεία.

Αν πας, θα το ζητάς!
Αν είστε αναβάτης που αγαπά την ταχύτητα, την πίστα και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάτε στις Σέρρες και να μην θελήσετε να ξαναπάτε! Πρόκειται ίσως για την κορυφαία, εντός Ελλάδας, εμπειρία στο κομμάτι αυτό και κάτι που κάθε αναβάτης πρέπει να ζήσει. Αν λοιπόν θέλετε να ζήσετε από πρώτο χέρι, την εμπειρία ενός «αγωνιστικού διημέρου», να γνωρίσετε αναβάτες και νέα πρόσωπα με το ίδιο πάθος με εσάς, να οδηγήσετε με απόλυτη ασφάλεια εξερευνώντας τα όρια σας στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων, τότε ένα Track-Day του Γιώργου Χάλαρη και του Track-Day.gr είναι ίσως αυτό που ψάχνετε! Πληροφορηθείτε για όλα κάνοντας ένα κλικ εδώ και… ξεκινήστε τον προγραμματισμό! Το επόμενο ραντεβού στις Σέρρες έχει οριστεί για τον ερχόμενο Μάιο…


 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ