O Toprak Razgatlioglu

Toprak Razgatlioglu: Στην Yamaha του χρόνου!

Στην PATA Yamaha των WSBK μεταβαίνει το 2020 ο Toprak Razgatlioglu, μετά από το «διαζύγιό» του με την Kawasaki που περιλαμβάνει αρκετό παρασκήνιο. Δείτε περισσότερα.

Με επίσημο δελτίο τύπου της, η Yamaha ανακοίνωσε ότι για το 2020, η ομάδα των WSBK PATA Yamaha θα έχει τις υπηρεσίες του Τούρκου αναβάτη Toprak Razgatlioglu. To νέο συμβόλαιο έρχεται σε συνέχεια των εξελίξεων, που ήθελαν την Yamaha να διακόπτει την συνεργασία της με τον Alex Lowes, στο τέλος του έτους.

Η μεταγραφή προκάλεσε μια κάποια έκπληξη διεθνώς, ωστόσο το παρασκήνιο ίσως εξηγεί πολλά: Ο Razgatlioglu ήρθε σε ρήξη με την Kawasaki, αφού παρά το ότι είχε οριστεί να συμμετάσχει στον 8ωρο αγώνα της Suzuka, δεν του επετράπη να οδηγήσει καθόλου! Οι εντός του χώρου άνθρωποι λένε ότι οι συνομιλίες μεταξύ του Razgatlioglu και της Yamaha ξεκίνησαν τότε.

Στο μεταξύ, ο 22χρονος Τούρκος, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο WSBK αυτή την στιγμή, έχει πολλάκις εντυπωσιάσει στους αγώνες, ενώ το Σαββατοκύριακο πήρες τις πρώτες 2 νίκες του.

Ο πρόεδρος της Yamaha Motor Europe, Eric de Senyes, δήλωσε για την μεταγραφή: «Ο Toprak είναι ο πιο συναρπαστικός νεαρός αναβάτης στα WSBK και είμαι χαρούμενος και περήφανος, που θα αγωνιστεί στην Yamaha το 2020. Αν δει κανείς την πρόοδό του φέτος, μόλις την 2η χρονιά του στα WSBK, φαίνεται το τεράστιο ταλέντο του αλλά και το μαχητικό του πνεύμα. Πιστεύω ότι με τον Michael (van der Mark) και τον Toprak, θα έχουμε μία από τις πιο δυνατές ομάδες στα WSBK το 2020».