Toby Price: Επειγόντως στο χειρουργείο

Επιπλοκές στον τραυματισμένο του καρπό αντιμετώπισε ο νικητής του φετινού Dakar, που θα τον αναγκάσουν να βρεθεί στο χειρουργικό τραπέζι ξανά. Δείτε περισσότερα…

Μπορεί να κέρδισε τον φετινό αγώνα του Dakar, ωστόσο ο Toby Price φαίνεται πως ταλαιπώρησε αρκετά τον καρπό του στην διαδικασία, σε βαθμό που να χρειάζεται εκ νέου χειρουργική επέμβαση. Ο Αυστραλός θα μπει στο χειρουργείο εκτάκτως, προκειμένου η επέμβαση σταθεροποίησης του καρπού του να γίνει εκ νέου.

Εξήγηση για το τι συνέβη αλλά και τι θα χρειαστεί να γίνει στην νέα επέμβαση, έδωσε ο γιατρός Steve Andrews. Ο Andrews αναφέρει συγκεκριμένα ότι, παρά το ότι το δεξιό σκαφοειδές οστό στον καρπό του Price ανάρρωσε σχετικά καλά, η ταλαιπωρία της περιοχής από την έντονη οδήγηση επιφόρτισε το σημείο στο οποίο περνά μια βίδα στον καρπό του Αυστραλού αναβάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η τρύπα της βίδας να έχει διευρυνθεί και ο καρπός να μην σταθεροποιείται στην θέση που πρέπει.

Ο Price, στην δεύτερη εγχείριση, θα δεχθεί μια νέα βίδα στον καρπό του, η οποία θα σταθεροποιηθεί καλύτερα με την χρήση οστικού ιστού από τον μηρό, για ενίσχυση του σκαφοειδούς. Ο Αυσταλός αναβάτης είπε για το συμβάν: «Δεν είναι αυτό που ήθελα να ακούσω, αλλά περίμενα κάτι παρόμοιο. Θα μπω στο χειρουργείο αλλά ΟΚ, νίκησα στο Dakar οπότε άξιζε τον κόπο!»