Το νέο Triumph Thruxrton TFC

To πρώτο επίσημο μοντέλο Factory Custom της Triumph αποκαλύφθηκε επίσημα και θα κατασκευαστεί σε 750 κομμάτια μόνο. Δείτε περισσότερα…

Μετά από πολλές εμφανίσεις σε φωτογραφίες, κατασκοπευτικές και μη, το νέο Triumph Thruxton TFC αποκαλύφθηκε και επίσημα. Με αυτό, αλλά και το Rocket III TFC Concept, η Triumph αποκαλύπτει ουσιαστικά την νέα «Triumph Factory Custom» σειρά της, που θα φέρει χαρακτηριστικά πολυτέλειας και μοναδικότητας και αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας. 



Το Thruxton TFC έχει αρκετές αλλαγές από το μοντέλο βάσης. Αρχικά, μιλάμε για μια περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτα, που θα φτιαχτεί σε 750 αριθμημένα κομμάτια μόνο. Κυρίαρχο στοιχείο της μοτοσυκλέτας είναι η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στα φτερά, την μάσκα, τα προστατευτικά των φτερνών και την ουρά, αλλά και στα τελικά των εξατμίσεων. Το μαύρο αποτελεί κυρίαρχο χρώμα στο μοντέλο, καθώς κοσμεί τις ζάντες, τα καπάκια του μοτέρ, τα ελατήρια των πίσω αμορτισέρ, το ρεζερβουάρ αλλά και την βάση της πινακίδας πίσω. Συνολικά, οι αλλαγές έχουν επιφέρει μια μείωση του βάρους κατά 5 κιλά, με το Thruxton TFC να ζυγίζει πλέον 198 κιλά στεγνό.



Το Thruxton TFC εξοπλίζεται με αναρτήσεις από την Ohlins –πιο συγκεκριμένα, πιρούνι NIX30 εμπρός και δύο αμορτισέρ RSU πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Brembo και τα ελαστικά είναι τα κορυφαία Racetec RR της Metzeler. O κινητήρας έχει δεχθεί μια αύξηση της ισχύος του αγγίζοντας τους 105 ίππους, με αρκετές αλλαγές στο εσωτερικό του: Νέα πιστόνια υψηλής συμπίεσης, αναβαθμισμένους αυλούς και προφίλ εκκεντροφόρων και ελαφρύτερα εξαρτήματα στο εσωτερικό του μοτέρ. Οι νέες εξατμίσεις προέρχονται από την Vance & Hines. Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται ακόμα με 3 riding modes, ABS και traction control.

Τα 750 κομμάτια της Triumph Thruxton TFC θα ξεκινήσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο.