Τι ισχύει με τις προσφορές σε εισιτήρια & διόδια στις εκλογές

Τι ισχύει με τις προσφορές σε εισιτήρια & διόδια στις εκλογές

Απαλλαγή από διόδια στους αυτοκινητοδρόμους ολόκληρης της χώρας, εκπτώσεις σε εισιτήρια αεροπλάνων, πλοίων, τρένων και ΚΤΕΛ περιλαμβάνει το «μενού» των μετακινήσεων για τις κυριακάτικες εκλογές. Δείτε όλες τις προσφορές!

Το υπουργείο Μεταφορών έχει εκδόσει ανακοίνωση για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των εκλογέων της 7ης Ιουλίου, που ορίζει πως για εκείνη τη μέρα θα υπάρχει απαλλαγή από την καταβολή των διοδίων, κάτι που σημαίνει πως όλα τα οχήματα ιδιωτικής ή δημοσίας χρήσης θα διέρχονται ελεύθερα από τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων όλων των έργων παραχώρησης, από τις 12.00 π.μ. της 6ης Ιουλίου μέχρι τις 8.00 π.μ. της 8ης Ιουλίου. Αυτή η προσωρινή άρση ισχύει και για τη γέφυρα του Ριου-Αντιρρίου, ενώ όσον αφορά στους δικαστικούς αντιπροσώπους, η ελεύθερη διάβαση ισχύει από το πρωί της Πέμπτης, 4ης Ιουλίου, μέχρι και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Για τους εκλογείς που θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν με υπεραστικά λεωφορεία, σημειώνουμε πως υστερα από αίτημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, τα ΚΤΕΛ αποφάσισαν να χορηγήσουν έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων μετ΄ επιστροφής.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ανακοίνωσε έκπτωση της τάξεως του 30% στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης για όλους τους πολίτες, είτε μετέχουν στην εκλογική διαδικασία με κάποιο ρόλο (εκπρόσωποι της δικαστικής αρχής, μέλη εφορευτικής επιτροπής), είτε είναι ψηφοφόροι.

Οι νησιώτες, ή εκείνοι που χρειάζεται να μεταβούν από τις νησιωτικές περιοχές προς την ηπειρωτική Ελλάδα, θα επωφεληθούν εκπτώσεων από 20% έως και 50% στις αρχικές τιμές των εισιτηρίων, ανάλογα πάντα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα επιλέξουν.

Κλείνουμε με τις αεροπορικές μετακινήσεις, εκεί που μετά από αίτημα των συναρμόδιων υπουργείων οι Aegean Airlines και Olympic Air προσφέρουν ειδικό ναύλο 45 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό τους δίκτυο, για τις μετακινήσεις δικαστικών αντιπροσώπων. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.