«The Killer»: Μοτοσυκλέτα όπως καμία άλλη

Είναι χειροποίητη, σχεδιασμένη σε art deco γραμμές και… εμπροσθοκίνητη! Αυτό το project του Rodsmith δεν είναι η συνηθισμένη σου custom.

Τα πρώτα χρόνια της μοτοσυκλέτας, οι μηχανολογικές «τρέλες» δεν ήταν ασυνήθιστες. Οι κατασκευαστές πειραματίζονταν με πολλά, ακόμα και με εμπρός κίνηση, η οποία εγκαταλείφθηκε στην πορεία για πάρα πολλούς λόγους. Εκείνες οι εποχές όμως μας άφησαν και σχεδιαστική κληρονομιά που ακόμη έχει πολλούς λάτρεις και ένας από αυτούς είναι ο Bobby Haas, ιδιοκτήτης του ομώνυμου μουσείου μοτοσυκλέτας στο Dallas.

Ο Haas, χαζεύοντας ένα βράδυ στο Internet, εντόπισε την γερμανική Art Deco μοτοσυκλέτα των Killinger und Freund, που τον εντυπωσίασε τόσο πολύ, ώστε έστειλε ένα μήνυμα σε έναν «προστατευόμενό» του γνωστό customizer, τον Craig Rodsmith. H ιδέα στην αρχή δεν ενδιέφερε τον Rodsmith, ωστόσο καταπιάστηκε με αυτή παρόλα αυτά…

Το project κύλησε πολύ πιο ομαλά από ότι θα νόμιζε ο Rodsmith. Αρχικά, θέλοντας να τοποθετήσει τον κινητήρα στον εμπρός τροχό, ο Αυστραλός χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσει. Κατασκεύασε μόνος του τον τρικύλινδρο αστεροειδή κινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τον τοποθέτησε στο εσωτερικό ενός τροχού 19 ιντσών, από τον guru του θέματος Matt Carroll.

H απαστράπτουσα αλουμινένια μορφή του Killer σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο χέρι, εξολοκλήρου! Κανένα τμήμα δεν βγήκε από μηχανή CNC ή οθόνη υπολογιστή. Το αποτέλεσμα είχε στόχο να φαίνεται, σαν μια «ροή ρευστού»… Η μοτοσυκλέτα προορίζεται φυσικά για το μουσείο του Haas, ωστόσο όπως δηλώνουν οι εμπλεκόμενοι, είναι κανονικά λειτουργική. Πως σας φαίνεται;