Θα είναι έτσι οι ηλεκτρικές Ducati του μέλλοντος; (+ video)

Η Italdesign επανασχεδίασε ένα Ducati 860 δείχνοντας πώς μπορεί να είναι οι ηλεκτρικές Ducati στο μέλλον.

Αν σου αρέσει ο συνδυασμός του κλασικού με το σύγχρονο, τότε αξίζει να δεις το Ducati 860-E Concept που σχεδίασε η Italdesign, που είναι ένα μοντέρνο σχέδιο το οποίο τιμά τις ρίζες της Ιταλικής εταιρείας. Να θυμίσουμε ότι η Italdesign είναι μια εταιρεία του θρυλικού σχεδιαστή Giorgetto Giugiaro και η επιλογή της Ducati 860 δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς πρόκειται για σχέδιο της Italdesign. Το 860 GT παρουσιάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του `70 και ο σχεδιασμός του ήταν πρωτοποριακός και φουτουριστικός, οπότε ήταν αναμενόμενο η Italdesign να ζητήσει από τους σχεδιαστές της να “πειράξουν” το συγκεκριμένο σχέδιο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή και οι επιρροές από το ιστορικό μοντέλο ξεκάθαρες, αλλά το 860-E Concept δεν είναι μόνο μια αναβίωση του παρελθόντος, αλλά μας δίνει μια εικόνα του πώς θα μπορούσαν να είναι οι ηλεκτρικές Ducati στο μέλλον. Να ξεκαθαρίσουμε βέβαια ότι δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από μια σχεδιαστική άσκηση και η Ducati δεν έχει αυτή τη στιγμή στα πλάνα της κάποια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα παραγωγής, αν και διαθέτει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια.

Τέτοιου είδους ασκήσεις όμως μπορεί να σημαίνουν πολλά και να είναι ένας τρόπος για να δουν οι εταιρείες τις αντιδράσεις και να κινηθούν αναλόγως. Εσάς θα σας ενδιέφερε μια ηλεκτρική Ducati, αν έμοιαζε με το 860-E;

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »