Το κέλυφός του είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Από τον διακόπτη στην αριστερή μεριά χειρίζεσαι την εσωτερική ζελατίνα.

Διαθέτει εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο.

Το βάρος του είναι 1.320 γραμμάρια.

Η ζελατίνα είναι μεγάλη και καλύπτει όλο το πρόσωπο.

Πλήρως αφαιρούμενη η άνεση εσωτερική επένδυση.

Υπάρχουν δυο κεντρικοί αεραγωγοί.

Ο πίσω αεραγωγός εκτελεί χρέη μικρής αεροτομής.

Ο μηχανισμός επιτρέπει τη γρήγορη αφαίρεση της ζελατίνας χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Η κορυφαία έκδοση του Flyon έχει κέλυφος κατασκευασμένο από carbon.

Test κράνος: Caberg Flyon Carbon

Με κέλυφος εξολοκλήρου κατασκευασμένα από cabron, ελάχιστο βάρος και υψηλή ποιότητα το Flyon θέτει ψηλά τον πήχη στα jet κράνη.

Τιμή: 299,90 ευρώ

H Ιταλική Caberg γνωρίζει πολύ καλά από jet κράνη καθώς το 1974 που ιδρύθηκε παρουσίασε δυο κράνη, το ένα από τα οποία ήταν jet και συγκεκριμένα το Articolo 300. Το 1998 γίνεται η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρουσιάζει ανοιγόμενο κράνος, το οποίο ανοίγει με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού και μάλιστα μπορεί να μετατραπεί σε jet με την αφαίρεση του σαγονιού. Σήμερα, το Flyon είναι το κορυφαίο jet κράνος στη γκάμα της και η Carbon έκδοση είναι η ναυαρχίδα της. Αυτό λοιπόν παραλάβαμε από το κατάστημα Moto Market με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές μετά από τις πολύ καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει το ανοιγόμενο Horus, αλλά και το εκπληκτικό Drift Evo Carbon Pro.

Εμφάνιση – εργονομία

To Flyon Carbon έχει εντυπωσιακή σχεδίαση με τις έντονες ακμές να του δίνουν μια πολύ αγριεμένη και σπορ νότα που ταιριάζει ιδανικά με τα σύγχρονα mega scooter. Το κέλυφός του είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και παράγεται σε δυο μεγέθη που μας δίνουν 6 συνολικά νούμερα από XS έως XXL. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα ελαφρύ κράνος με τη ζυγαριά να σταματά στα 1.320 γραμμάρια, στοιχείο που σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σχεδίαση προσφέρει εξαιρετική άνεση και σε κρατά ξεκούραστο κατά την οδήγηση. Η διάφανη, αντιχαρακτική ζελατίνα του κατεβαίνει χαμηλά μέχρι το σαγόνι προστατεύοντας όλο το πρόσωπο, ενώ στην λίστα των έξτρα αξεσουάρ συναντάμε μια φιμέ και δυο ζελατίνες “καθρέπτη” για όσους θέλουν ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Όλες έχουν αναμονή για αντιθαμβωτική μεμβράνη Pinlock, η οποία περιλαμβάνεται στη συσκευασία, αλλά εμείς δεν τη χρειαστήκαμε παρά το γεγονός ότι δοκιμάσαμε το συγκεκριμένο κράνος στα μέσα του χειμώνα. Όπως είδαμε στην πράξη από τα χνώτα του αναβάτη θαμπώνει μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι στο κάτω μέρος της ζελατίνας το οποίο δεν επηρεάζει καθόλου την ορατότητα, ενώ ξεθαμπώνει αμέσως μόλις αρχίσεις να κινείσαι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Flyon διαθέτει σύστημα κλειδώματος για την αποφυγή ξαφνικού ανοίγματος της ζελατίνας από τον αέρα.

Πρακτικότητα

Για την εύκολη αντικατάσταση της ζελατίνας ή τον καθαρισμό της, φροντίζει ο μηχανισμός που επιτρέπει την αφαίρεσή της χωρίς εργαλεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η απουσία σαγονιού σημαίνει ότι έχεις απρόσκοπτη ορατότητα προς το κάτω μέρος και μπορείς να τσεκάρεις εύκολα και γρήγορα το καντράν ή το GPS με μια ματιά χωρίς να χρειάζεται να σκύψεις το κεφάλι προς τα κάτω. To Flyon διαθέτει ακόμα εσωτερική φιμέ ζελατίνα για τον ήλιο με τον χειρισμό της να γίνεται από έναν διακόπτη στην αριστερή μεριά ο οποίος είναι πολύ όμορφα ενσωματωμένος στο κέλυφος. Για τον σωστό εξαερισμό υπάρχουν κανάλια στο εσωτερικό με τον αέρα να εισέρχεται από δυο αεραγωγούς στο πάνω μέρος, ενώ αποβάλλεται από έναν μικρό απαγωγό στο πίσω μέρος ο οποίος εκτελεί και χρέη mini αεροτομής. Η εσωτερική επένδυση είναι κατασκευασμένη από ύφασμα υψηλής διαπερατότητας που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και φυσικά είναι πλήρως αποσπώμενη για να μπορεί να πλυθεί ή να αντικατασταθεί. Για το ασφαλές και γρήγορο κλείσιμο φροντίζει το μικρομετρικό κούμπωμα, ενώ διαθέτει αναμονές για το Just Speak Evo ή άλλο σύστημα ενδοεπικοινωνίας bluetooth, καθώς και κρίκο στο λουράκι από όπου μπορείτε να το κλειδώσετε πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Η άποψή μας

Το Flyon θα καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναβάτες τόσο σε αστική όσο και υπεραστική χρήση. Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητα και ελαφρύ κράνος που θα σε αποζημιώσει ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μεγάλη ζελατίνα προσφέρει ανώτερη προστασία σε σχέση με άλλα jet κράνη και διευρύνει το πεδίο χρήσης.

Θα το βρείτε διαθέσιμο στο κατάστημα Moto Market
www.motomarket-shop.gr
τηλ.: 210- 9222349 (Aθήνα)
τηλ.: 2310-946800 (Θεσσαλονίκη)

MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα