Ten Kate: Υπέγραψε με Baz και Yamaha

Επιστροφή στους αγώνες για την Ολλανδική ομάδα, η οποία κάνει νέα συμφωνία με την Yamaha και επιστρατεύει τον Loris Baz για το 2019, στα Superbikes.

Όταν η Honda είχε ανακοινώσει πέρσι, την αιφνίδια διακοπή της συνεργασίας της με την ολλανδική ομάδα Ten Kate, η ομάδα είχε αναγκαστεί να δηλώσει πτώχευση, ωστόσο τα σχέδια της για επιστροφή στους αγώνες δεν εγκαταλείφθηκαν. Και για το 2019 λοιπόν, η Ten Kate θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα με νέες συνεργασίες.

Η ομάδα, συγκεκριμένα, επιστράτευσε τον Loris Baz ως αναβάτη, για να οδηγήσει την νέα αγωνιστική R1 του πρωταθλήματος. Ο Baz, ο οποίος αγωνίστηκε και στα MotoGP για δύο χρονιές, από το 2015 μέχρι το 2017, είναι αρκετά έμπειρος στον χώρο των Superbikes. Από το 2012 μέχρι το 2014 έτρεχε με Kawasaki, ενώ πέρσι έτρεχε με την συμμετοχή της Althea BMW.

H Ten Kate, όσον αφορά συνεργασία με κατασκευαστή, ήρθε σε συμφωνία με την Yamaha και η αγωνιστική R1 θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη. Οι πρώτες εμφανίσεις της ομάδας εν δράσει θα γίνουν πιθανόν στον αγώνα της Imola ή «το πολύ στην Jerez», όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής Roland Ten Kate. Συνεπώς, στους δύο αμέσως επόμενους αγώνες WSBK, στο Aragon και το Assen, η ομάδα δεν θα πάρει μέρος ακόμα.

Με την νέα συμφωνία αυτή, η Yamaha θα έχει συνολικά 5 μοτοσυκλέτες στο Grid των WSBK, τις περισσότερες που είχε από το 2008.