Τέλος τα φορτηγά στο κέντρο τις ώρες αιχμής

Τέλος τα φορτηγά στο κέντρο τις ώρες αιχμής

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την απαγόρευση φορτοεκφορτώσεων στην Αθήνα από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενημερώνοντας ανάλογα τους αρμόδιους φορείς.

Αλλάζει το ωράριο τροφοδοσίας

Σημαντική απόφαση που αναμένεται να αλλάξει την καθημερινότητα στους δρόμους της Αθήνας, πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, η οποία πλειοψήφησε στην ψηφοφορία που ακολούθησε, το Δ.Σ. αποφάσισε την αλλαγή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21.00 – 09.00).

Αξίζει να αναφερθεί, πως σήμερα το ισχύον ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων για επιχειρήσεις, υπεραγορές και λοιπά καταστήματα, προβλέπει απαγόρευση τροφοδοσίας από τις 07.00 π.μ. έως τις 10.30 π.μ. για φορτηγά οχήματα ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, εντός δακτυλίου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σκοπός να μπει τέλος στα κυκλοφοριακά «εμφράγματα»

Αν υλοποιηθεί το νέο μέτρο, κανένα φορτηγό όχημα δεν θα μπορεί να εισέρχεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων μέσα στην ημέρα, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, διευκολύνοντας ουσιαστικά τους κατοίκους και τους εργαζόμενους του κέντρου και μειώνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
 

Μπακογιάννης: «Χρειάζονται καθαρές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα»

Ο Δήμαρχος Αθηνών κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: «Χρειάζονται καθαρές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της πόλης. Εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικά προβληματικού ωραρίου, που αποδεδειγμένα δυσκολεύει τη ζωή όλων όσων κινούνται και εργάζονται στα όρια της Αθήνας. Από σήμερα κιόλας, αυτό θα πρέπει να αλλάξει. Θα πρέπει να απαλειφθούν οι εξαιρέσεις που προκαλούν «εμφράγματα» στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας και να εφαρμοστεί το νέο ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων 9 το βράδυ με 9 το πρωί, το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες μας θα αποσυμφορήσει το κέντρο και θα βελτιώσει τη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε μια κρίσιμη απόφαση, η οποία ευελπιστούμε -με την καλή συνεργασία των αρμόδιων φορέων- να φτάσει σύντομα και στην εφαρμογή της».
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »