Μια νέα συνεργασία δύο Ιταλικών κολοσσών στον ορίζοντα.

Συνεργασία Energica-Dell Orto για μικρά ηλεκτρικά

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν συνεργασία με σκοπό την ανάπτυξη μικρών ηλεκτροκινητήρων για τις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος. Διαβάστε περισσότερα.

Η Energica είναι η γνωστή Ιταλική εταιρεία, που ασχολείται με τις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες εδώ και χρόνια, ενώ φέτος είναι και ο ενιαίος κατασκευαστής μοτοσυκλετών για τους αγώνες της MotoE. Η Dell Orto, με την σειρά της, αποτελεί εδώ και δεκαετίες, εταιρεία-κολοσσό στα εξαρτήματα τροφοδοσίας κινητήρων παράγοντας καρμπυρατέρ και συστήματα ψεκασμού. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, οι δύο μάρκες υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη ηλεκτροκινητήρων για τις μοτοσυκλέτες που έρχονται.

Πιο συγκεκριμένα, με την ηλεκτροκίνηση να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ πλέον, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν και θα παράγουν, ηλεκτρικά μοτέρ μικρής και μεσαίας ισχύος. Τουτέστιν, μιλάμε για μοτέρ από 8-11 Kw (10-15 ίπποι) ως «μικρά» και ισχύος έως 30kW (41 ίπποι), ως «μεσαία» .

Οι λόγοι μιας τέτοιας απόφασης είναι προφανής: Παρά τον αγώνα τεχνολογικής εξέλιξης, η μεγαλύτερη ζήτηση σε ηλεκτροκίνητα δίκυκλα αναμένεται να συμβεί στις μικρές και μεσαίες κατηγορίες. Αντίστοιχα, οι εταιρείες πρέπει να είναι έτοιμες να την αντιμετωπίσουν και να μην πέσουν στην «παγίδα» της τεχνολογικής υπεροχής, μένοντας τελικά χωρίς προσιτά ηλεκτροκίνητα δίκυκλα.

Για την είδηση τοποθετήθηκε ο Davide Dell Orto, επικεφαλής της Dell Orto: «Μέσα από αυτή την πρόκληση η Dell Orto συνεχίζει να καινοτομεί, όχι μόνο στον τομέα των κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά και στο πεδίο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, που σκεφτόμαστε ότι θα είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της ηλεκτροκίνησης στο μέλλον». Παρόμοια σχολίασε η Livia Cervolini, επικεφαλής της Energica: «Χάρη στην διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία μας, η Energica στοχεύει στην ανάπτυξη αυτού του τομέα προς έναν τομέα μεγάλου όγκου και υψηλής ανάπτυξης παγκοσμίως. Οι ομάδες μας δουλεύουν ήδη σε νέες λύσεις για την ικανοποίηση νέων αναγκών της αγοράς»